Home » Politică » Klaus Iohannis și Sevil Shhaideh au avut o discuție telefonică

Klaus Iohannis și Sevil Shhaideh au avut o discuție telefonică

Sebastian Rotaru / 22.12.2016, 18:10
Klaus Iohannis și Sevil Shhaideh au avut o discuție telefonică

Preşedintele Klaus Iohannis a sunat-o pe Sevil Shhaideh imediat după conferinţa de presă pe care şeful statului a ţinut-o în cursul zilei de joi.

Klaus Iohannis și Sevil Shhaideh urmează  să se întâlnească săptămâna viitoare pentru a avea o discuţie tete-a-tete, au declarat surse politice pentru news.ro.

Potrivit surselor citate, liderul PSD, Liviu Dragnea a decis duminică “să nu forţeze legea” şi să nu se autopropună pentru funcţia de prim-ministru. Astfel, preşedintele PSD a avut luni o întâlnire cu Sevil Shhaideh, în cadrul căreia i-a propus să fie premier.

Sursele News.ro au mai precizat că Sevil Shhaideh a fost foarte uimită de această propunere, după care a acceptat provocarea,

De asemenea, Liviu Dragnea i-a prezentat lui Klaus Iohannis propunerea de premier într-un plic, în cadrul consultărilor de miercuri de la Palatul Cotroceni, moment în care şeful statului a afirmat că este “o propunere foarte bună”.

La conferința de presă de astăzi, Klaus Iohannis a amânat numire de prim-ministru și a spus că va veni cu decizia după sărbători.

“Consultările s-au încheiat după două zile. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziția de prim-ministru. PSD-ul a propus-o pe doamna Sevil Shhaideh, PMP-ul l-a propus pe domnul Eugen Tomac. Între timp, s-a format o coaliție între partidele PSD, ALDE și UDMR , iar în perioada următoare voi avea dezbateri pe acestă temă. Așadar, desemnarea premierului va avea loc după Crăciun. Vă urez sărbători fericite!”, a conchis Klaus Iohannis.

Acesta a zis că va avea, în zilele următoare, discuții cu partidele, dar nu a spus și cu care dintre ele.

“În zilele următoare voi avea discuţii pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun”, a afirmat preşedintele. El nu a precizat cu cine va avea aceste discuţii.