Home » Politică » UPDATE Liviu Dragnea: l-am anunțat pe președinte că PSD merge cu ALDE la consultări

UPDATE Liviu Dragnea: l-am anunțat pe președinte că PSD merge cu ALDE la consultări

Sebastian Rotaru / 20.12.2016, 13:34
UPDATE Liviu Dragnea: l-am anunțat pe președinte că PSD merge cu ALDE la consultări

 Liviu Dragnea a declarat, marţi, că i-a trimis preşedintelui Iohannis o scrisoare în care îl informează că PSD va participa alături de ALDE la consultări.

UPDATE: 14:29 –  Președintele Klaus Iohannis a răspuns solicitării lui Liviu Drganea, ca PSD și ALDE să meargă împreună la consultări.

”Domnul preşedinte a primit scrisoarea trimisă de PSD şi ALDE şi a fost de acord să îi primească la consultări împreună, mâine, de la ora 11:00”, a precizat Mădălina Dobrovolschi, citată de news.ro.

Liderul PSD, Liviu Dragea, a anunțat că președintele Klaus Iohannis a fost informat despre faptul că PSD și ALDE vor merge împreună la consultări, dar șeful statului nu a dat niciun răspuns încă, anunță news.ro.

„Nu a răspuns, sper să înţeleagă preşedintele demersul nostru, care este firesc. Avem o coaliţie care este deja constituită, am stabilit că vom lucra împreună, vom face o propunere unică de candidat în funcţia de premier şi mi se pare normal”, a spus Liviu Dragnea.

El a precizat că scrisoarea a fost trimisă în cursul zilei de luni.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu- Tăriceanu, a anunţat, luni, că PSD şi ALDE vor merge împreună la consultările de la Palatul Cotroceni.

Şeful statului invitase la consultări PSD miercuri, iar ALDE joi. Miercuri erau programate PSD, PNL, USR și UDMR, iar joi, ALDE și PMP, Iohannis justificând programarea consultărilor pe doua zile, pentru a avea timp de dezbateri complexe.

Liviu Dragnea a spus că reprezentanţii celor două partide vor merge împreună la Cotroceni, miercuri, la ora 11:00.

Administraţia Prezidenţială nu a comentat, până în acest moment, intenţia PSD – ALDE şi nu a comunicat dacă există vreo modificare în programul anunţat al consultărilor.