Home » Politică » Liviu Dragnea: O condamnare nedreaptă nu mi-a dat posibilitatea să cer funcţia de premier

Liviu Dragnea: O condamnare nedreaptă nu mi-a dat posibilitatea să cer funcţia de premier

Sebastian Rotaru / 21.12.2016, 12:04
Liviu Dragnea: O condamnare nedreaptă nu mi-a dat posibilitatea să cer funcţia de premier

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, după consultări că o „condamnare nedreaptă și o lege profund neconstituţională” nu i-a permis să fie prim-ministru.

Președintele PSD a spus că legea neconstituțională și condamnarea nedreaptă nu i-au dat posibilitatea, deocamdată, să ceară funcţia de premier, scrie news.ro

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că în propunerea pentru funcţia de premier a ţinut cont de două aspecte: afirmaţiile repetate ale preşedintelui României şi legile în vigoare, susţinând că nu vrea ca vreun mandat pe care el l-ar fi putut începe să fie prin forţarea unei condamnări nedrepte şi a unei legi profund neconstituţionale.

„Nu vreau ca vreun mandat pe care l-as fi putut începe eu să fie prin forţarea unei condamnări nedrepte şi a unei legi profund neconstituţionale, care nu mi-au dat posibilitatea să cer această funcţie pentru mine deocamdată”, a spus Liviu Dragnea, după consultările de la Paltul Cotroceni.

El a anunţat că Sevil Shaidehh este propunerea făcută de PSD-ALDE pentru funcţia de premier, în urma consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis.

El și-a motivat decizia prin faptul că: ”Responsabilitatea politică este în primul rând la mine şi nu am de gând să o las”, a subliniat Dragnea, care anterior spusese că el nu îşi poate asuma ”deocamdată” funcţia de premier, din cauza unei ”condamnări nedrepte” şi a unei ”legi neconstituţionale”.

Shhaideh este membru PSD din iulie 2015, mai exact după numirea sa la conducerea Ministerului Dezvoltării.