Home » Politică » Liviu Dragnea avertizează cu privire la demisia lui MRU de la șefia SIE

Liviu Dragnea avertizează cu privire la demisia lui MRU de la șefia SIE

George Stanciu / 26.09.2016, 15:41
Liviu Dragnea avertizează cu privire la demisia lui MRU de la șefia SIE

Liviu Dragnea, președintele PSD, speră că demisia lui MRU din fruntea SIE să nu reprezinte un element al unui ”război politic subteran”, indicând că opinia publică trebuie să fie informată cu privire la motivele reale ale demisiei.

”Am luat act din presă de demisia directorului SIE. O demisie e o demisie şi nu o comentez! Sper ca acest act să nu facă parte dintr-un război politic subteran. E foarte important ca serviciile de informaţii să nu fie implicate în lupta politică!”, a menționat Liviu Dragnea, într-o postare pe Facebook.

Acesta afirmă că opiniei publice trebuie să îi fie prezentat adevărul din spatele demisiei și motivele reale ale acesteia.

”Dacă au fost motive strict personale, atunci e în regulă, dar dacă au fost alte motive, care ţin de buna funcţionare a acestui serviciu atunci Comisia de control a SIE ar trebui să fie informată, pentru că e vorba de o instituţie importantă a statului”, continuă preşedintele PSD, conform news.ro.

Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat de la conducerea SIE, iar Klaus Iohannis a acceptat demisia acestuia, menționează purtătorul de cuvânt al preşedintelui. Conducerea SIE va fi preluată interimar de Silviu Predoiu, a precizat Mădălina Dobrovolschi.

Purtătorul de cuvânt a adăugat, de asemenea, că demisia lui MRU a fost înregistrată deja la Administraţia prezidenţială, iar preşedintele Iohannis nu se va opune deciziei.

Demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu ar putea veni pe fondul tensiunilor dintre instituția condusă de el și Direcția Națională Anticorupție. În luna aprilie, Laura Codruța Kovesi declara că în ultimii ani DNA nu a primit nicio sesizare de la SIE, cu toate că multe persoane urmărite realizau operațiuni bancare sau făceau achiziții în străinătate. Atunci, SIE a precizat că nu sunt monitorizate activitățile românilor peste hotare și că, chiar dacă ar face-o, informațiile nu ar putea fi folosite în instanță.

Sursă imagine: www.paginadepolitica.ro