Home » Politică » Ministrul tehnocrat al Muncii nu candidează la parlamentare

Ministrul tehnocrat al Muncii nu candidează la parlamentare

Ionel Palade / 20.10.2016, 12:20
Ministrul tehnocrat al Muncii nu candidează la parlamentare

Ministrul tehnocrat al Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat joi că nu intenţionează să candideze la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Ministrul tehnocrat al Muncii, Dragoş Pîslaru, a făcut anunţul că nu va candida la alegerile parlamentare. Potrivit, news.ro, el şi-a exprimat intenţia de a fi în continuare membru al Guvernului până la sfârşitul mandatului, pentru a duce la bun sfârşit reformele privind ocuparea forţei de muncă, salarizarea şi asistenţa socială.

Dragoş Pîslaru a făcut această declaraţie în deschiderea Bursei locurilor de muncă petnru absolvenţi, care are loc joi la Palatul Copiilor.

„Nu voi participa la aceste alegeri parlamentare. Eu am venit ca parte a unui proiect, a unui guvern care şi-a propus un program extrem de ambiţios la Ministerul Muncii. Atât pe zona de ocupare, cât şi pe zona de salarizare şi pe zona de asistenţă socială, am propus reforme de substanţă, nu doar de principii, şi gândire profundă instituţională şi legislativă, care şi-au şi produs efectele o parte dintre ele”, a declarat ministrul tehnocrat al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Acesta a mai spus că va sta în Guvern până când îşi va încheia mandatul, ca să finalizeze reformele pe care şi le-a propus.

„Nu este deloc de şagă că într-un interval atât de scurt am reuşit să recalibrăm comportamentul instituţional pe zona Ministerului Muncii. Şi, vă spuneam, aceasta este misiunea mea, a Guvernului, cred că este firesc să rămân să îmi termin mandatul”, a încheiat Pîslaru.

Ministrul tehnocrat al Muncii anunţase, în urmă cu două săptămâni, la Hotnews.ro, că se află în dialog cu USR şi că va da un răspuns în scurtă vreme dacă va mai rămâne în cadrul Executivului sau va alege o carieră politică. Totodată, el şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la declanşarea mai multor greve şi, pe de altă parte, că au rămas două situaţii mai greu de gestionat, referitoare la legea salarizării unitare şi la salariul minim. Din această cauză, Dragoş Pîslaru a explicat că nu concepe plecarea sa din Guvern în acest moment.

Acum o lună, Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi Româna, anunţa că poartă discuţii cu „cinci, şase” membri ai Executivului în ceea ce priveşte posibila candidatură a acestora din partea USR.

Ca răspuns, Dacian Cioloş afirma că i-a întrebat pe miniştri despre o eventuală candidatură, aceştia urmând să anunţe, la rândul lor, hotărârea pe care au luat-o – candidatura sau părăsirea Guvernului.