Home » Politică » Mircea Dumitru a colaborat cu Securitatea

Mircea Dumitru a colaborat cu Securitatea

George Stanciu / 04.10.2016, 14:26
Mircea Dumitru a colaborat cu Securitatea

Mircea Dumitru, actualul ministru al educației, a colaborat cu Securitatea, în vremea când acesta era student la Filosofie. În anul 1980, acesta se regăsește în registrele Securității cu numele de cod „Negulescu“. Reprezentanții CNSAS au confirmat marți că se fac verificări ale trecutului miniștrilor aflați acum în cabinetul Cioloș.

Angajamentul cu Securitatea a fost semnat de către Dumitru la 23 octombrie 1980, pe când actualul ministru era student în cadrul Facultății de Filosofie şi Istorie a Universității de Bucureşti. Conform unor surse de la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Mircea Dumitru transmitea Securității informații despre studenți români, dar și despre cei străini, având numele de cod „Negulescu“

Anca Median, purtător de cuvânt al CNSAS, a transmis pentru news.ro că momentan sunt verificate declarațiile tuturor membrilor din Guvernul Cioloş cu privire colaborarea fiecăruia  cu Securitatea, însă până acum nu există o concluzie finală pentru niciuna dintre declarații. Anca Mediana a mai adăugat că verificările miniștrilor au fost demarate după ce membrii Guvernului Cioloş au fost desemnați, însă procesul durează destul de mult pentru că toate informațiile „trebuie parcurs pas cu pas”.

Ea a adăugat că atunci când verificările vor fi finalizate, toate concluziile vor fi disponibile public.

Născut în data 14 iulie 1960, Mircea Dumitru a fost rector al Universității din București şi ocupă în prezent funcția de ministru al Educației, asumată în luna iulie.

CNSAS face constant verificări ale persoanelor care sunt suspectate că ar fi făcut poliție politică în vremea regimului comunist, iar rezultatele verificărilor sunt oferite către mass-media, dar sunt disponibile și publicului larg, la cererea persoanelor.