Home » Politică » Nicușor Dan, despre Guvernul Grindeanu: un guvern obedient care arată frica lui Dragnea

Nicușor Dan, despre Guvernul Grindeanu: un guvern obedient care arată frica lui Dragnea

Sebastian Rotaru / 03.01.2017, 17:54
Nicușor Dan, despre Guvernul Grindeanu: un guvern obedient care arată frica lui Dragnea

Liderul USR, Nicuşor Dan, susţine că Guvernul Grindeanu este ”un guvern obedient care arată frica lui Liviu Dragnea”, nu competenţa fiind criteriul de selecţie, ci obedienţa faţă de lider şi de partid.

”Liviu Dragnea a strâns în cabinetul pe care i l-a dat lui Sorin Grindeanu oameni care i-au fost subordonaţi, fie pe linie administrativă, fie pe linie politică. Nu competenţa a fost criteriul de selecţie, ci obedienţa faţă de lider şi de partid. Faptul că Liviu Dragnea nu a avut curaj să propună miniştri profesionişti arată de fapt slăbiciunea preşedintelui PSD. Liviu Dragnea se teme că ar fi putut pierde controlul asupra banilor publici din care-şi întreţine puterea politică dacă acest cabinet ar fi fost unul competent, onest şi autonom care să guverneze în interesul societăţii”, susţine Nicuşor Dan într-un comunicat, citat de news.ro.

Nicușor Dan mai afirmă că nominalizarea Danielei Carmen Dan şi a lui Sevil Shaiddeh ÎN Guvernul Grindeanu, ”subordonatele lui Liviu Dragnea”, pentru două portofolii importante este emblematică.

”Mai sunt şi alte cazuri de politicieni care s-au remarcat ca executanţi ai ordinelor partidului: Florin Iordache, susţinut pentru Ministerul Justiţiei, este unul dintre coautorii marţei negre, iar Teodor Meleşcanu, propus pentru Externe, a refuzat în 2014 să mărească numărul de secţii de votare în Diaspora. Florian Bodog, care şi-a pierdut dreptul de a conduce doctorate şi care nu are nimic notabil în parcursul profesional, nu ar fi obţinut niciodată portofoliul Sănătăţii într-o societate normală. Sunt oameni care s-au arătat dispuşi la compromisuri în interesul partidului sau al unei persoane”, a mai declarat Nicuşor Dan.