Home » Politică » Ce spune Nicușor Dan despre Sevil Shhaideh, posibil premier al României

Ce spune Nicușor Dan despre Sevil Shhaideh, posibil premier al României

Sebastian Rotaru / 21.12.2016, 12:23
Ce spune Nicușor Dan despre Sevil Shhaideh, posibil premier al României

Nicușor Dan, președintele Uniunii Salvați România (USR), a declarat că propunerea PSD pentru posibilul premier al României este inacceptabilă și că Liviu Dragnea vrea să modifice legea care nu ii permite să fie premier.

Nicușor Dan a declarat că  Sevil Shhaideh face parte din „gașca Mazăre-Nicușor Constantinescu” și nu are „anvergura necesară” pentru a exercita această funcție, scrie Digi24.

De asemenea, Nicușor Dan a atras atenția că Liviu Dragnea vrea să modifice legea care nu îi permite să devină premier. Asta după ce, liderul PSD a și declarat că  „o condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională” l-au oprit să ceară funcția de premier pentru el, „deocamdată”. 

„Liviu Dragnea a anunțat că va modifica legea că va deveni peste câteva luni prim-ministru. Asta înseamnă că în stilul PSD se modifică legea pentru beneficiul unei persoane. Liviu Dragnea a mai anunțat o persoană fără anvergura necesară pentru poziția de prim-ministru. Singurul criteriu pe care l-a folosit a fost acela al unei persoane care îi este loială, care să nu riște să îi ia partidul, ceea ce este inacceptabil. Sevil Shhaideh este o persoană din gașca Mazăre-Nicușor Constantinescu, care a venit la Ministerul Dezvoltării împreună cu PSD. Am cunoscut-o personal, a susținut mutilarea legii urbanismului, ca să permită investiții imobiliare speculative”, a spus liderul USR.

Nicușor Dan a adăugat că „fără îndoială” nu va fi de acord cu acest Guvern și nici cu posibilul premier al României, iar președintele Iohannis va fi informat despre asta.

Este cunoscut faptul că Nicușor Dan este un rival al social-democraților și mai ales a lui Liviu Dragnea, liderul USR spunând în repetate rânduri că PSD nu este capabil să îndeplinească ceea ce a promis în campanie.

Sevil Shhaideh este nominalizată pentru funcţia de prim-ministru de către PSD – ALDE, numire la care nu se aștepta nimeni.