Home » Politică » PNL cere postul lui Bogdan Olteanu de la BNR. Acesta și-a depus, astăzi, demisia

PNL cere postul lui Bogdan Olteanu de la BNR. Acesta și-a depus, astăzi, demisia

bogdan / 02.08.2016, 00:06
PNL cere postul lui Bogdan Olteanu de la BNR. Acesta și-a depus, astăzi, demisia

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, că, în urma demisiei lui Bogdan Olteanu, Consiliul de Administrație al BNR poate funcționa, până în septembrie, când se reunește Parlamentul și că nu depinde doar de PNL să se convoace o sesiune extraordinară, el arătând că postul li se cuvine liberalilor, în baza algoritmului din legislativ.

Bogdan Olteanu și-a depus, luni, demisia din postul de viceguvernator al Băncii Naționale a României, conform avocatului acestuia.

Vasile Blaga a spus că a fost discutat subiectul Bogdan Olteanu în Comisia de unificare, nu în Biroul Politic Național, iar concluzia a fost că, dacă acesta își dă demisia, Consiliul de Administrație funcționează, scrie News.ro.

”Nu depinde doar de noi, de PNL, să convocăm Parlamentul. Dacă conducerile celor două Camere vor ajunge la această concluzie, noi vom răspunde pozitiv, dar poate funcționa până la 1 septembrie și cu un om în minus, CA al BNR”, a mai arătat Blaga.

Copreședintele PNL i-a răspuns și lui Victor Ponta, care afirmase, pe Facebook, că decizia prelungirii mandatului lui Bogdan Olteanu, în 2014, s-a luat la insistența Alinei Gorghiu, Blaga precizând că nu o face din solidaritate pentru Alina Gorghiu, ci și pentru a respecta adevărul.

Tags: