Home » Politică » Ce spune Kelemen Hunor despre Sevil Shhaideh, posibil premier al României

Ce spune Kelemen Hunor despre Sevil Shhaideh, posibil premier al României

Sebastian Rotaru / 21.12.2016, 12:32
Ce spune Kelemen Hunor despre Sevil Shhaideh, posibil premier al României

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, la Parlament, că propunere de premier al României din partea PSD – ALDE este interesantă şi nu are elemente să spună că nu ar fi un om capabil.

Kelemen Hunor a spus că Sevil Shhaideh „este o propunere interesantă” şi nu are elemente să spună că aceasta nu ar fi un om capabil pentru această funcţie. El a mai spus că această nominalizare nu reprezintă un impediment în semnarea protocolului de colaborare parlamentară cu PSD, anunță news.ro.

„Este o propunere interesantă. Doamna Sevil Shhaideh a condus într-o perioadă Ministerul Dezvoltării şi cunoaşte destul de bine administraţia şi nu avem elemente ca să spunem că nu ar fi un om capabil pentru această funcţie”, a afirmat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a mai spus că această propunere de premier al României nu reprezintă un impediment în semnarea protocolului de colaborarea parlamentară cu social-democrații.

“Din acest punct de vedere,  e Ok. fiindcă nu are un background doamna Sevil care să ne pună pe gânduri. Acolo era o problemă în sensul dacă va veni cineva cu un background politic mai puţin confortabil pentru noi. În cazul ei, nu este vorba de aşa ceva”, a completat liderul UDMR.

Protocolul de colaborare parlamentară PSD – UDMR urmează să fie semnat, mierucuri, la ora 13:30.

Sevil Shhaideh este propunerea făcută miercuri de PSD – ALDE pentru funcţia de premier al României, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

Dacă Sevil Shhaideh va fi numită premier, aceasta va fi prima femeie prim-ministru din istoria României.

Reiterăm faptul că Sevil Shhaideh are 50 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. În 1995 şi 2001, ea a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.