Home » Politică » Primăria Capitalei susține că nu este responsabilă pentru amplasarea corturilor de campanie

Primăria Capitalei susține că nu este responsabilă pentru amplasarea corturilor de campanie

George Stanciu / 26.09.2016, 18:56
Primăria Capitalei susține că nu este responsabilă pentru amplasarea corturilor de campanie

”Amplasarea corturilor în care formaţiunile politice sau candidaţii vor strânge semnături pentru alegerile parlamentare nu se înscrie în prevederile legislative privind adunările publice, ci în cele privind activităţile electorale, astfel că autorizarea amplasării acestor corturi este în sarcina primăriilor de sector”, afirmă Primăria Bucureștiului , după ce au fost primite mai multe cereri de autorizare de la diverse partide.

„Având în vedere că cererile adresate de partidele politice parlamentare şi neparlamentare la PMB au, în fapt, caracter electoral şi nu se încadrează în prevederile legii 60/1991 republicată privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, necesitând doar ocuparea temporară a domeniului public, primăriile de sector sunt abilitate să elibereze avizele pentru amplasarea corturilor atât pentru strângere de semnături, cât şi pentru cele din campania electorală. Competenţa privind activităţile electorale, în conformitate cu legea electorală, revine primăriilor de sector”, menționează reprezentanții Primăriei.

Precizarea apare după ce, luni, Nicuşor Dan a luat parte la instalarea primului cort unde USR va strânge semnături pentru candidatura la alegerile parlamentare. Acesta a afirmat că nu a primit autorizaţie de la Primăria Generală, deşi a făcut o cerere, iar lipsa unui răspuns este echivalentul unei aprobări, conform președintelui USR.

”În urmă cu o lună, pe 26 august, am făcut o cerere la Primăria Capitalei. În primăvară am făcut aceeaşi cerere, ni s-a răspuns în 15 zile şi am început să amplasăm corturile. Acum au trecut deja 30 de zile, nu ni s-a dat niciun răspuns, am tot fost trimişi de la o direcţie la alta a Primăriei Capitalei. Deja a trecut jumătate din termenul de strângere a semnăturilor şi există o interpretare a legii acordului tacit care spune că atunci când ceri ceva unei autorităţi, ea nu-ţi răspunde în termen de 30 de zile, consideri că ţi-a soluţionat în mod pozitiv”, a afirmat Nicușor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi România.

Situația de la Primăria Capitalei nu este singulară, iar USR acuză primăriile și din alte localități că împiedică amplasarea corturilor.

Sursă imagine: www.libertatea.ro