Home » Politică » Raluca Prună, acuzată de fals în declaraţii. Denunţ împotriva ministrului Justiţiei

Raluca Prună, acuzată de fals în declaraţii. Denunţ împotriva ministrului Justiţiei

Ionel Palade / 21.10.2016, 11:14
Raluca Prună, acuzată de fals în declaraţii. Denunţ împotriva ministrului Justiţiei

Raluca Prună, ministrul Justiţiei, este acuzată de fals în declaraţii. Plângerea a fost făcută de Sindicatul independent Danubius-Drobeta de la Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin.

Raluca Prună s-ar face vinovată, în opinia conducerii sindicatului, pentru fals în declaraţii în formă continuată, în legătură cu o organizaţie internaţională la care România este parte, potrivit news.ro.

Membrii sindicatului Danubius-Drobeta au trimis un comunicat în care afirmă că „fapta ministrului Justiţiei, Raluca Alexandra Prună, dincolo de caracterul reprobabil şi imoral, îmbracă un caracter penal, că aceste declaraţii implică dezinformarea voită în contextul unui angajament al României faţă de Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi că este de natură a produce consecinţe juridice, scopul afirmaţiei mincinoase fiind evitarea unei posibile sancţiuni”.

Sindicaliştii adaugă că faptele ministrului intră sub incidenţa articolului 236 din Codul Penal, privind falsul în declaraţii, şi articolului 328 din Codul Penal, privind infracţiuni de fals comise în legătură cu o organizaţie internaţională.

Raluca Prună – pe punctul de a părăsi Guvernul?

În cursul zilei de marţi, Camera Deputaţilor a adoptat o moţiune simplă depusă de PSD împotriva ministrului Justiţiei, cerând, totodată, demisia acestuia.

În textul moţiunii, PSD a acuzat-o pe Raluca Prună că ar fi minţit Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), arătând că declaraţia acesteia este ”mincinoasă sub două aspecte”: unul referitor la ”minciuna cu hârtia sub semnătura cuiva”, iar al doilea, ”că un înalt demnitar al statului român a minţit în faţa unui organism internaţional”.

După ce moţiunea a fost aprobată, Ministrul Justiţiei a precizat marţi că nu există consecinţe directe ale deciziei din Camera Deputaţilor, dar dacă i se va cere să plece din Guvern, îşi va da demisia.

”Repercusiuni în sensul de a fi automat demisă în urma acestei moţiuni nu există. Sigur că acum eu fac parte dintr-o echipă guvernamentală, rămâne de văzut ceea ce va decide premierul. Dacă premierul va decide că trebuie să plec, voi pleca. Dacă premierul va decide că trebuie să rămân până la sfârşitul mandatului, voi rămâne până la sfârşitul mandatului”, a spus Raluca Prună.

Ministrul Justiţiei a reamintit că declaraţiile sale luate în discuţie când s-a votat moţiunea simplă au fost „o metaforă”.

Sursa foto: ziarelive.ro