Home » Politică » Rareș Bogdan a fost audiat în dosarul lui Vanghelie

Rareș Bogdan a fost audiat în dosarul lui Vanghelie

Sebastian Rotaru / 14.12.2016, 20:37
Rareș Bogdan a fost audiat în dosarul lui Vanghelie

Moderatorul emisiunii „Jocuri de putere” de la Realitatea TV, Rare; Bogdan, a fost audiat, miercuri, în calitate de martor,  în dosarul lui Marian Vanghelie.

Realizatorul TV Rareş Bogdan a spus miercuri, la Tribunalul Bucureşti, în declaraţia de martor pe care a dat-o în dosarul lui Marian Vanghelie, că se întâlnea seara târziu cu fostul primar al Sectorului 5, iar unele discuţii au fost şi despre dosarul acestuia, dar că nu i-a spus niciodată că vrea să ia legătură cu persoane influente pentru a schimba soarta cauzei. Rareş Bogdan a precizat că, pentru el, care a fost premiantul clasei, Vanghelie era „băiatul din ultima bancă”, cu o inteligenţă nativă şi „spumos”, iar discuţiile lor aveau „o serie de invective” la adresa lui Ponta: „El era duşmanul lui Ponta în interior, noi eram duşmanii lui Ponta din exterior”, scrie news.ro.

Rareş Bogdan a spus că îşi menţine declaraţia dată în calitate de martor în timpul urmăririi penale din dosarul lui Marian Vanghelie, în care arăta că îl cunoaşte de doi ani pe fostul primar, prin intermediul lui Cozmin Guşă şi că se întâlneau seara târziu, la restaurantul Asiatic şi la hotelul Phoenicia.

Întrebat de judecător dacă Marian Vanghelie i-a spus că vărul sau a fost chemat la parchet într-un dosar „făcut de Ponta, Ghiţă, Oprea”, acesta a confirmat categoric.

Interogat de procurorul de şedinţa dacă a avut sentimentul că, în cazul în care se duce la preşedintele Klaus Iohannis, acesta va acţiona în sensul opririi cercetărilor, aşa cum ar fi spus Marian Vanghelie într-o interceptare, Rareş Bogdan a negat.

“Exclus! Nu cred că ajunge nimeni la dânsul cu aşa ceva. În ceea ce mă priveşte, pentru a ajunge la Preşedinţie, există modalitatea clasică de comunicare, prin biroul de presă. Nici măcar eu, ci persoanele din echipa mea, iau legătură cu persoanele din echipa preşedintelui”, a precizat realizatorul TV.

„Discuţiile conţineau o serie de invective, şi din partea mea şi din partea lui Vanghelie, la adesa lui Ponta.(…) Eu vin din Cluj de patru ani în Bucureşti. Eu am fost premiantul clasei şi pentru unul ca mine el era băiatul din ultima bancă. El era duşmanul lui Ponta în interior, noi eram duşmanii lui Ponta din exterior. Vanghelie era băiatul din ultima bancă, cu o inteligenţă nativă, ştia Bucureştiul de altădată, era spumos”, a mai spus Rareş Bogdan.

Potrivit unei interceptări a DNA, Marian Vanghelie ar fi discutat cu o cunoştinţă despre relaţia sa cu Rareş Bogdan. “Eu mă duc oricum în seara asta, auzi, să vorbesc cu Rareş, să se ducă mâine dimineaţă, la prima oră, la Iohannis. Înţelegi? Că eu am o … ţin relaţia prin Rareş Bogdan cu Iohannis, pentru că are nevoie de mine să facă majoritatea la Senat”, ar fi spus Vanghelie în acea discuţie, interceptarea fiind depusă la dosar.

În 5 mai, Marian Vanghelie a fost pus sub acuzare de procurorii DNA într-un nou dosar, pentru abuz în serviciu, întrucât în 2008 ar fi încheiat două contracte de salubrizare pentru 147 de străzi, în valoare totală de aproape 6,5 milioane de lei, invocând o “situaţie de urgenţă”, în condiţiile în care Primăria Sectorului 5 avea serviciu pentru curăţenia stradală.