Home » Politică » Sebastian Ghiță, citat la DNA în dosarul privind vizita lui Tony Blair

Sebastian Ghiță, citat la DNA în dosarul privind vizita lui Tony Blair

Sebastian Rotaru / 21.12.2016, 14:23
Sebastian Ghiță, citat la DNA în dosarul privind vizita lui Tony Blair

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost citat, miercuri, la DNA Ploieşti, chemat în faţa procurorilor în cel mai nou dosar de corupţie în care este suspect, respectiv cel privitor la vizita premierului britanic Tony Blair.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost citat, miercuri, la DNA Ploieşti, pentru a da explicații în cel mai nou dosar de corupţie în care are calitatea de suspect, respectiv cel privitor la vizita premierului britanic Tony Blair în România. În același dosar  este cercetat şi Victor Ponta. Sebastian Ghiţă și-a trimis avocații la DNA, dar aceștia nu au făcut nicio declarație, potrivit news.ro.

Procurorii DNA Ploieşti l-au citat din nou, miercuri, pe Sebastian Ghiţă, în dosarul în care acesta este suspect alături de fostul premier Victor Ponta.

Potrivit unor surse judiciare, Sebastian Ghiţă era aşteptat la DNA Ploieşti la ora 12:00, conform citaţiei, însă fostul parlamentar a ales să îşi trimită avocaţii, fără a transmite vreun mesaj.

Doi apărători ai lui Sebastian Ghiță au ajuns în jurul orei 11:45 la DNA Ploieşti, iar după mai bine de o oră au părăsit sediul instituţiei fără vreo să facă vreo declarație.

Sursele citate au precizat că nu se ştie unde este Sebastian Ghiţă și că el a discutat doar prin avocați.

În 6 septembrie, Victor Ponta a fost pus sub control judiciar de DNA Ploieşti în dosarul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România. Măsura preventivă în cazul lui Ponta a încetat la începutul lunii noiembrie.

În 12 octombrie, procurorii DNA Ploieşti au pus sechestru asigurător pe un imobil al lui Victor Ponta.

Şi Sebastian Ghiţă a fost pus sub control judiciar, dar instanţa supremă a anulat măsura preventivă în 13 septembrie. Ulterior, procurorii DNA Ploieşti au pus sechestru până la concurenţa sumei de 220.000 de euro pe averea lui Sebastian Ghiţă.

Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.

În acest dosar a fost audiată la DNA Ploieşti în calitate de martor şi fostul deputat PSD Ana Birchall.