Home » Politică » Sebastian Ghiță: ”Am intenția să mai aduc probe”

Sebastian Ghiță: ”Am intenția să mai aduc probe”

George Stanciu / 11.10.2016, 14:19
Sebastian Ghiță: ”Am intenția să mai aduc probe”

Sebastian Ghiță a afirmat, marţi, la intrarea în sediul DNA Ploieşti, unde s-a prezentat din nou pentru audieri, că va aduce noi documente la Parchetul General, dar nu a oferit mai multe detalii. Ghiță spune că luni a dat declaraţii la DIICOT, dar că acestea au fost doar verbale, şi mai afirmă că Laura Codruţa Kovesi, ”nu e atât de băgată în Black Cube, la nivel funcţional”.

Sebastian Ghiță, ce a mers din nou la DNA Ploieşti, marți, fiind chemat în dosarul în care este anchetat, alături de fostul prim-ministru, Victor Ponta, le-a transmis jurnaliștilor că vrea să depună probe noi la Parchetul General.

”Am intenţia să merg la Parchetul General şi să mai duc nişte probe”, a transmis deputatul Sebastian Ghiţă, fără să dea detalii.

Întrebat cu privire la documentele pe care vrea să le aducă, Sebastian Ghiță a răspuns: ”Documente pe care mi le-au cerut procurorii de la DIICOT, documente, hârtii, printuri”, fără să puncteze ceva specific

Întrebat dacă aceste documente o vizează pe șefa DNA, deputatul a replicat: ”Nu e atât de băgată doamna Kovesi în Black Cube, la nivel funcţional, dar nu e treaba mea să vă spun ce investighează şi ce lucruri ştiu sau nu ştiu procurorii de la DIICOT.”

„Au avut întrebări tehnice şi am răspuns cât de mult am putut, inclusiv despre cucuveaua mov… nu apare în dosar…”, a spus Ghiță, după ce a afirmat că procurorii probabil verifică dacă presupusa „adresa secretă” de e-mail a procurorului-șef DNA, cucuveauamov@gmail.com, a fost spartă în cadrul acțiunii Black Cube şi dacă au fost aflate informații secrete de stat.

Oficiali ai DIICOT au transmis, pentru news.ro, că adresa de mail indicată de Ghiță, „până la acest moment, nu face obiectul dosarului nostru”.

Ghiță a mai adăugat că luni a dat o serie de declarații la DIICOT, dar că acestea nu au fost scrise, din cauza orei târzii.

”Vizavi de procedura de aseară (luni n.r.). Am dat declaraţii, am avut discuţii filmate cu acei domni de acolo care m-au întrebat despre subiectul Black Cube şi la sfârşit despre subiectul cucuveaua mov şi am convenit împreună cu dânşii ca după ce le voi mai aduce nişte documente în zilele următoare, pentru că era târziu, să şi consemnăm în scris. Cine a trimis acel sms cu poziţia DIICOT cred că a greşit şi nu a vrut decât să arunce ştirea că eu nu am dat declaraţie. Eu am dat declaraţie doar că nu în acel moment au fost puse în scris şi semnate”, afirmă Sebastian Ghiță.

Sursă imagine: www.ziuaconstanta.ro