Home » Politică » Sevil Shhaideh nu va fi premier al României: Iohannis a respins propunerea PSD – ALDE

Sevil Shhaideh nu va fi premier al României: Iohannis a respins propunerea PSD – ALDE

Sebastian Rotaru / 27.12.2016, 12:15
Sevil Shhaideh nu va fi premier al României: Iohannis a respins propunerea PSD – ALDE

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu acceptă propunerea PSD – ALDE ca Sevil Shhaideh să ocupe funcţia de premier al României.

„Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele, PSD şi ALDE, care au ţinut să vină împreună, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru poziţia de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumetele pro şi contra şi am decis să nu accept această propunere. În consecinţă, solicit coaliţiei PSD-ALDE să facă altă propunere”, a declarat preşedintele, potrivit news.ro.

Reiterăm că Sevil Shaideh a fost propunerea PSD – ALDE la funcția de prim-ministru al României, pe 21 decembrie, după consultările de la Palatul Cotroceni.

Liviu Drganea a spus, după numirea lui Sevil Shhaideh la funcția de premier al României, ca responsabilitatea politică este la el.

”Responsabilitatea politică este în primul rând la mine şi nu am de gând să o las”, a subliniat Dragnea, care anterior spusese că el nu îşi poate asuma ”deocamdată” funcţia de premier, din cauza unei ”condamnări nedrepte” şi a unei ”legi neconstituţionale”, a afirmat Dragnea.

Sevil Shhaideh are 50 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. În 1995 şi 2001, ea a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

Conform ultimei sale declaraţii de avere, din 6 mai 2015, Sevil Shhaideh are un apartament de 47 de metri pătraţi, cumpărat în 1994, şi mai multe conturi deschise în 2007 şi 2011, în sumă totală de aproximativ 500.000 de lei.