Home » Politică » Sorin Grindeanu, despre legea care nu îi permite lui Dragnea să fie premier: nu ştiu la ce vă referiţi

Sorin Grindeanu, despre legea care nu îi permite lui Dragnea să fie premier: nu ştiu la ce vă referiţi

Sebastian Rotaru / 03.01.2017, 17:44
Sorin Grindeanu, despre legea care nu îi permite lui Dragnea să fie premier: nu ştiu la ce vă referiţi

Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu au fost întrebaţi, marţi, de jurnalişti dacă intenţionează să modifice Legea 90/2001, premierul desemnat spunând că nu ştie despre ce este vorba.

Liderul PSD a intervenit ironic peste premierul desemnat, adăugând ironic că acea lege trebuie modificată astfel încât cei condamnaţi penal “să nu mai existe ca oameni”, potrivit news.ro.

Întrebaţi de presă dacă intenţionează să modifice Legea 90/2001, Liviu Dragnea a spus că nu știe.

“Habar nu am. Cred că nu”. Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a intervenit şi i-a spus jurnalistului că “nu ştie la ce se referă”, moment în care Liviu Dragnea i-a dat asigurări că “îi va explica el”.

“Acea lege trebuie modificată, cei condamnaţi penal trebuie să nu mai existe, ca să nu mai fie dubii. Să nu mai existe ca oameni. Acolo trebuie să mergem”, a completat preşedintele PSD.

Un articol din această lege nu i-a permis lui Liviu Dragnea să fie propus la funcţia de premier, întrucât a fost condamnat în dosarul ”Referendumul”.

Legea 90/2001 prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

După alegerile parlamentare din 2016, Liviu Dragnea a declarat că o “condamnarE nedreaptă și o lege profund neconstituţională” nu i-au permis să fie prim-ministru.

“Nu vreau ca vreun mandat pe care l-as fi putut începe eu să fie prin forţarea unei condamnări nedrepte şi a unei legi profund neconstituţionale, care nu mi-au dat posibilitatea să cer această funcţie pentru mine deocamdată”, a spus Liviu Dragnea.