Home » Politică » Tăriceanu ”îi ridică mingea la fileu” lui Iohannis

Tăriceanu ”îi ridică mingea la fileu” lui Iohannis

George Stanciu / 14.10.2016, 14:10
Tăriceanu ”îi ridică mingea la fileu” lui Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu îi adresează o serie de preşedintelui Klaus Iohannis, dorind să afle de ce șeful statului nu a cerut demisia Codruţei Kovesi, dar și câte interceptări telefonice au fost efectuate în 2016, afirmând că ”îi ridică mingea la fileu” lui Iohannis.

Tăriceanu transmite,prin intermediul unui comunicat de presă, că în data de 23 septembrie i-a solicitat preşedintelui Iohannis să „se angajeze formal că va respecta voinţa cetăţenilor fără precondiţii şi limitări şi fără utilizarea instituţiilor statului în vederea alterării procesului democratic”.

”Drept răspuns la cererea mea legitimată de faptul că l-a propus înaintea alegerilor pe Dacian Cioloş ca viitor prim -ministru, domnul preşedinte a găsit de cuviinţă să eticheteze demersul meu drept «obrăznicie politică». În locul acestei formule nedemne de funcţia pe care o ocupă, era mult mai simplu să răspundă prin «DA» sau «NU». De fapt, a fost o modalitate stângace de a evita un răspuns tranşant, ceea ce a amplificat suspiciunile că indiferent de votul românilor, «combinaţia» ocultă condusă de preşedinte îşi va duce până la capăt planurile anticonstituţionale şi antidemocratice”, spune Tăriceanu.

El mai adaugă că pe 12 octombrie a transmis din nou cererea sa: ”Vrem să primim asigurări că preşedintele României va respecta voinţa majorităţii electoratului, aşa cum va rezulta în urma votului din 11 decembrie”.

”Întrebat de ziarişti cum răspunde, şi de această dată, domnul Iohannis a folosit tactica stângace de ocolire a răspunsului: «Vorbim de domnul Tăriceanu, urmărit penal pentru minciună, chiar dat în judecată… Cred că urmăreşte doar să scape de justiţie»”, arată news.ro, citând comunicatul de presă.

Călin Popescu Tăriceanu este de părere că respectarea votului românilor din 11 decembrie este o problemă fundamentală: ”mai există democraţie reală în România, mai are vreun sens să organizăm alegeri sau totul e decis de pe acum de oculta condusă de preşedintele Iohannis? De aceea voi insista să aflu un răspuns clar de la cel care conduce «combinaţia»  compusă din Preşedinţie, DNA şi partidul remorcă, PNL”.

Tăriceanu mai transmite și că joi, întrebat despre acuzaţiile care susțin se află în precampanie electorală, preşedintele a răspuns: ”Nu ştiu pentru ce mă atacă. Eu cred că este rolul şi rostul preşedintelui să vină în faţa naţiunii chiar în astfel de momente, să clarifice ce aşteaptă de la clasa politică: transparenţă, înnoire, performanţă, meritocraţie şi exact acest lucru chiar am de gând să-l fac şi nu cred că este un lucru care ar trebui să-i preocupe în sens negativ pe politicieni. În realitate, ceea ce fac eu este să le ridic mingea la fileu, doar că trebuie să vadă mingea şi fileul”.

”Ba, ne preocupă şi încă foarte mult, pentru că în realitate faceţi propagandă electorală făţişă în favoarea PNL, ceea ce contravine flagrant Constituţiei. Dar, ca să intru în jocul dumneavoastră, o să vă ridic şi eu mingea la fileu cu următoarele întrebări: 1. Când veţi plăti statului român sumele datorate la fisc pentru chiriile încasate pe spaţiile locative obţinute prin fraudă dovedită de instanţă? 2. De ce aţi cerut de fiecare dată demisia unor adversari politici, imediat ce DNA le-a fabricat un dosar, deci, înaintea unei hotărâri judecătoreşti, iar doamnei Kovesi nu i-aţi cerut demisia sau măcar suspendarea din funcţie după acuzaţiile de plagiat ce par fondate? 3. Cât sunt de ascultaţi cetăţenii români, mai precis, câte interceptări telefonice şi pe alte sisteme de comunicaţii s-au făcut lunar în 2016 şi cât costă acestea? Mai sunt şi alte întrebări pe care vi le-aş pune, dar la care aştept deocamdată un răspuns de la colaboratoarea dumneavoastră apropiată, doamna Prună. Sper că v-am ridicat suficiente mingi la fileu, le veţi vedea şi veţi vedea şi fileul”, concluzionează Tăriceanu în comunicatul ALDE.