Home » Politică » Tăriceanu: Iohannis este parte a unui plan ocult împotriva poporului român

Tăriceanu: Iohannis este parte a unui plan ocult împotriva poporului român

George Stanciu / 29.09.2016, 15:54
Tăriceanu: Iohannis este parte a unui plan ocult împotriva poporului român

Călin Popescu Tăriceanu, copreşedintele ALDE, este de părere că președintele Klaus Iohannis ”este parte a unui plan ocult împotriva poporului român şi a libertăților câștigate la Revoluţie”.

Tăriceanu susține, în cadrul unui comunicat, că vinerea trecută a propus, din partea ALDE, partidelor şi președintelui României un acord politic, prin care fiecare parte urma să se oblige să respecte verdictul alegerilor parlamentare din 11 decembrie.

Liderul ALDE are opinia că declarația dată de președinte astăzi ”este un atac direct, brutal şi imediat la democrație”.

”Este limpede că domnul preşedinte este parte a unui plan ocult împotriva poporului român şi a libertăţilor câştigate la Revoluţie. Îi atrag atenţia domnului preşedinte, cu tot respectul datorat funcţiei sale, că îşi asumă o grea responsabilitate şi consecinţele care decurg de aici acum, când, într-un total dispreţ faţă de Constituţie, s-a angajat deschis într-o campanie electorală partizană”, mai afirmă Călin Popescu Tăriceanu.

”Am făcut o referire expresă la faptul că preşedintele României are obligaţia constituţională să numească drept candidat la funcţia de prim-ministru persoana aleasă de partidul majoritar sau de coaliţia majoritară formată în viitorul Parlament. Preşedintele Iohannis a etichetat propunerea mea drept «obraznicie politică». Până azi, am evitat să dau o replică, pentru ca n-am ştiut dacă e doar o exprimare nefericită sau o stare de nervozitate, de moment, a preşedintelui”, afirmă Tăriceanu, conform news.ro.

Acesta mai adaugă că ”azi, după ce preşedintele a declarat despre premierul Cioloş: «Recunosc că personal cred că ar face bine să continue, are proiecte bune începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia, sau adeziunea, sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare…”

”Atunci când dl. Cioloş consideră că trebuie să îmi spună că a luat o decizie sau că vrea să intre în vreun fel în această campanie electorală, va şti să mă anunţe», am înţeles că indiferent de ce vor vota românii pe 11 decembrie, preşedintele îl va nominaliza tot pe membrul de atunci al PNL, Dacian Cioloş”, concluzionează Tăriceanu.