Home » Politică » Theodor Paleologu va candida ca independent la alegerile parlamentare

Theodor Paleologu va candida ca independent la alegerile parlamentare

Octavian Palade / 26.10.2016, 15:01
Theodor Paleologu va candida ca independent la alegerile parlamentare

Theodor Paleologu a anunțat că va candida ca independent la Parlamentul României. El a spus că are numărul necesar de semnături pentru depunerea candidaturii.

Theodor Paleologu va depune joi la Biroul Electoral Central dosarul pentru candidatura independentă la alegerile parlamentare din 11 decembrie, relatează news.ro.

”Mâine depun dosarul de candidatură ca independent la Biroul Electoral Central. Rog mult pe toţi susţinătorii şi simpatizanţii, pe toţi adepţii competiţiei democratice să-mi aducă azi formularele cu semnături. Avem practic numărul necesar de semnături, dar e important să-l depăşim pentru a lăsa loc de eventuale anulări. Vă aştept azi cu ceai şi biscuiţi la Casa Paleologu, în strada Armenească 34. Sîntem pe baricade, numărăm şi îndosariem sute de formulare, aşa că puteţi veni la orice oră, pînă seara tîrziu. Orice formular, orice semnătură în plus contează. Şi e cel mai sigur mijloc de a-mi face o mare plăcere…”, a scris Paleologu pe pagina sa de Facebook.

Theodor Paleologu este în prezent deputat independent și se află la al doilea mandat de parlamentar. Paleologu a intrat în Parlament în 2008, în calitate de membru PDL şi a devenit membru PNL după fuziunea celor două partide.

În luna iunie, deputatul a fost exclus din partid, după o serie de critici la adresa liderilor liberali, referitoare mai ales la atitudinea conducerii PNL din timpul alegerilor locale. La câteva zile după ce a fost exclus, Theodor Paleologu și-a anunțat intenţia de a candida din nou, de data aceasta ca „liberal disident”.

Conform legii electorale, candidaţii independenţi trebuie să adune semnături de la 1 la sută din numărul alegătorilor cu domiciliul sau reşedinţa în circumscripţia respectivă.

Joi, 27 octombrie, este ultima zi în care pot fi depuse dosarele de candidaţi la birourile electorale.