Home » Politică » USR: opinia candidatului formațiunii din Alba este personală

USR: opinia candidatului formațiunii din Alba este personală

Sebastian Rotaru / 14.12.2016, 17:03
USR: opinia candidatului formațiunii din Alba este personală

USR a dat explicații, după ce candidatul foramțiunii pentru Camera Deputaților, Christian Shuster, a făcut unele afirmații la o conferință de presă.

Redăm mai jos mesajul lui Christian Shuster:

”Pentru noi este exclus, nu vom susţine niciodată aşa o candidatură sau o numire în funcţia de premier. Vor fi mişcări de stradă masive din structurile USR şi din societatea civilă neafiliată politic, neafiliată, dacă aşa ceva se va întâmpla. Cred că PSD ar trebui să se gândească mult mai bine dacă doreşte să arunce ţara într-o luptă socială de genul acesta în plină iarnă sau dacă aşteaptă totuşi puţin să se liniştească apele după nişte alegeri atât de învolburate cum au fost acum. Cred câ ar fi un mod responsabil de a rezolva lucrurile dacă ar numi alt premier, unul care să fie totuşi acceptat nu doar de majoritatea care îşi poate impune punctul de vedere în Parlament, ci şi de opoziţie, pentru că un astfel de premier va şti să guverneze mult mai bine, ştiind că nu este tot timpul opozat şi oprit din partea partidelor care nu sunt la guvernare”, informează Digi24.

USR precizează că opinia acestuia este una personală și că formațiunea condusă de Nicușor Dan se va folosi de mijloace instituționale pentru a se opune deciziei de numire a lui Liviu Dragnea în funcția de prim-ministru. USR a mai declarat că acționează ca un partid parlamentar responsabil și că nu va impulsiona oamenii să iasă în stradă.

”Opinia domnului Christian Shuster este personală şi nu reflectă nici poziţia USR, nici modul în care USR îşi propune să acţioneze ca partid ales în Parlament. USR se va folosi de mijloacele instituţionale pentru a se opune numirii lui Liviu Dragnea, preşedintele condamnat penal al PSD, în poziţia de prim-ministru, fapt pe care-l considerăm nociv pentru România şi asupra căruia am avertizat că poate duce la izolarea internaţională a ţării”, se arată într-un comunicat al USR.

Ulterior, contactat de news.ro, Christian Shuster a declarat că afirmaţiile făcute în conferinţa de presă au fost ”păreri personale” şi nu a dorit să mai comenteze acest subiect.

Christian Shuster a candidat din partea USR Alba pe prima poziţie la Camera Deputaţilor, având şanse să ajungă în Parlament la redistribuire.