Home » Politică » Vasile Blaga nu mai candidează la alegerile parlamentare din 11 decembrie

Vasile Blaga nu mai candidează la alegerile parlamentare din 11 decembrie

George Stanciu / 28.09.2016, 14:39
Vasile Blaga nu mai candidează la alegerile parlamentare din 11 decembrie

PNL a transmis că Vasile Blaga, ce a demisionat recent de la șefia partidului, i-a transmis președintelui filialei din Timiş, Nicolae Robu, că nu va mai lua parte la alegerile parlamentare, la o zi după ce liberalii din Timiș l-au desemnat pe Blaga, drept primul candidat pe lista senatorilor.

”Partidul Naţional Liberal apreciază că decizia domnului Vasile Blaga de a renunţa la funcţia de co-preşedinte PNL demonstrează că a pus mai presus de propria carieră politică principiile de integritate asumate de PNL. În acelaşi timp, Partidul Naţional Liberal precizează faptul că Vasile Blaga l-a informat pe preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, că nu îşi va depune candidatura pentru un nou mandat de parlamentar. În zilele următoare va avea loc o reuniune a conducerii partidului în care se va stabili cea mai bună variantă de urmat în contextul demisiei domnului Vasile Blaga”, a transmis Partidul Național Liberal într-un comunicat.

Vasile Blaga a declarat, miercuri, că în urma faptului că a fost acuzat de către DNA a decis să își dea demisia din funcția de copreședinte al PNL, dar și din funcția de șef de campanie al Partidului Național Liber la parlamentarele din 11 decembrie.

”În urma acuzaţiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăţia în faţa instituţiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL şi a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac”, transmite Vasile Blaga, conform news.ro.

DNA a început urmărirea penală a lui Vasile Blaga, pentru trafic de influenţă. În același dosar sunt urmăriţi penal şi omul de afaceri Horaţiu Brună Berdilă, dar și fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan. Procurorii susțin că între 2011 și 2012 Blaga ar fi primit cu trei ocazii diferite, prin intermediul unui interpus, un total de 200.000 de euro, dar şi alți  500.000 de euro de la fostul primar.

Elena Udrea a declarat că acuzarea fostului liderului PNL este ”neaşteptată”, dar că era cazul să fie luați la întrebări ”şi cei care chiar au condus campanii electorale”.