Home » Meteo » Atenție la vreme! Meteorologii anunță cod galben de grindină pe 23 mai 2024: Ce zone sunt vizate

Atenție la vreme! Meteorologii anunță cod galben de grindină pe 23 mai 2024: Ce zone sunt vizate

Redactia Știri / 23.05.2024, 10:53
Atenție la vreme! Meteorologii anunță cod galben de grindină pe 23 mai 2024: Ce zone sunt vizate

Într-o perioadă în care toată lumea ar trebui să fie cu gândul la vară, la mare și la vremea frumoasă, meteorologii ne anunță că lucrurile nu stau deloc bine.

Potrivit prognozelor, se pare că data de 23 mai 2024 nu este una tocmai bună pentru românii din unele zone ale țării. Asta deoarece meteorologii au emis cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice și grindină!

Potrivit celor de la Realitatea Plus, zonele vizate sunt Banat, Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali, vestul Transilvaniei şi local în Maramureş.

Va ploua în mai multe zone din țară

Din câte se pare, codul galben a fost stabilit pentru intervalul 23 mai 2024, ora 10.00 – 23 mai 2024, ora 23.00. Astfel, în această perioadă va fi instabilitate atmosferică și vor cădea cantități însemnate de apă.

„În Banat, Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali, vestul Transilvaniei şi local în Maramureş vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20-30 l/mp şi izolat de peste 40-50 l/mp”, a fost anunțul celor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În București, vremea nu va fi nici ea foarte stabilă: cerul va fi acoperit de nori și vor exista perioade în care vor cădea averse slabe. Vântul va sufla moderat, iar temperaturile maxime vor ajunge până la 22-24 de grade Celsius.