Home » Meteo » Cum va fi vremea de Florii 2022. Schimbare radicală. Precizări importante de la ANM

Cum va fi vremea de Florii 2022. Schimbare radicală. Precizări importante de la ANM

Voicu Costin / 15.04.2022, 18:03
Cum va fi vremea de Florii 2022. Schimbare radicală. Precizări importante de la ANM

Sărbătoarea Floriilor este prăznuită în acest an pe 17 aprilie, cu o săptămână înainte de Paștele ortodox, care pică pe data de 24 aprilie 2022. Este una dintre cele mai importante sărbători, încărcată de tradiții și obiceiuri, pe care credincioșii le respectă cu sfințenie. De Florii, credincioșii vor sărbători intrarea lui Iisus în Ierusalim. Mulți români și-au plănuit deja vacanțele în această perioadă, dar trebuie să știe că în acest weekend, vremea nu va ține cu planurile lor. Cum va fi vremea de Florii?

Cum va fi vremea de Florii

Meteorologii au precizat că în ciuda credinței românilor conform căreia vremea de Paște este la fel ca cea de Florii, aceasta nu mai este o regulă din punct de vedere meteorologic. Atmosfera se va schimba radical chiar de Florii, inclusiv în Capitală. Astăzi, în est s-au atins 27 de grade Celsius, dar tot aici, duminică nu vor fi mai mult de 7 grade Celsius. La noapte vor veni ploile în nordul și vestul țării.

În weekend, temperaturile încep să scadă: la început în jumătatea nordică, apoi în toate regiunile. Duminică, meteorologii spun că sunt estimate temperaturi cuprinse între 2 și cel mult 12 grade Celsius, iar ploile vor cuprinde toată țara.

În Transilvania, către dimineaţă vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. La munte, ziua vor fi ploi, iar în zona înaltă, lapoviţă şi ninsoare. Noaptea, vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 40 – 50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 25 de grade, iar minimele între zero şi 8 grade.

De sâmbătă noapte revin și ploile, spun meteorologii. Duminică, vremea va continua să se răcească şi va deveni deosebit de rece pentru această perioadă în sud, est şi centru, potrivit estimărilor ANM.

Cum va fi vremea în București

În Bucureşti, sâmbătă, vremea se va menţine caldă, cu cer variabil. Seara și noaptea vor fi unele înnorări și temporar va ploua. Vântul va avea intensificări noaptea, cu rafale ce vor atinge 40 – 45 km/h. Maxima va fi de 22 – 23 de grade, iar minima, de 5 – 6 grade.

De duminică însă, vremea se va răci, cu o maximă în jurul a 8 grade şi minime de 2 – 3 grade. Totodată, cerul va fi noros şi va ploua în mare parte din interval, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări ziua, cu viteze la rafală între 45 şi 55 km/h.

Cum va fi vremea de Paşte

Meteorologii au explicat că săptămâna viitoare, cea care va începe după sărbătoarea de Florii și se va încheia cu Paștele ortodox, duminică, 24 aprilie, va fi caracterizată mai ales de o vreme rece, în special în regiunile extracarpatice. La începutul săptămânii, în zilele de 18 și 19 aprilie, temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 12 grade Celsius.

Pe de altă parte, începând de miercuri, joi și vineri, vremea se va încălzi din nou. Meteorologii au precizat că se vor înregistra temperaturi ce vor depăși 18 – 19 grade Celsius în partea de sud-vest a țării.

Ei au mai adăugat că până la finalul săptămânii 18 – 24 aprilie se vor înregistra aceleași valori termice în țară. Astfel, în ziua de duminică, de Paște, vor fi temperaturi cuprinse între 10 până la 18 – 19 grade Celsius. Prin urmare, românii se vor bucura de o vreme destul de caldă în zilele de sărbătoare.