Home » Meteo » Cum va fi vremea în luna februarie 2021. Prognoza meteorologilor

Cum va fi vremea în luna februarie 2021. Prognoza meteorologilor

Violeta Badea / 04.02.2021, 11:02
Cum va fi vremea în luna februarie 2021. Prognoza meteorologilor

Cum va fi vremea în luna februarie 2021. Prognoza meteorologilor. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au efectuat prognoza meteo pentru cea de-a doua lună a acestui an. În februarie temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă,iar acest lucru este valabil pentru toate regiunile, în special pentru zona sud-estică. Însă, nu vom scăpa prea curând de iarnă, deși pe măsură ce avansăm ne îndepărtăm tot mai mult de solstițiul din anotimpul rece, iar radiația solară este în creștere.

Cum va fi vremea în luna februarie 2021. Săptămâna 1 – 8

Meteorologii de la ANM au oferit informații legate de starea vremii pe baza datelor Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Primele zile ale lunii februarie vor avea temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă, ținând cont că ne aflăm în plină iarnă. În sudul țării este posibil să apară câteva precipitații.

De asemenea, atenționări de ploi ușoare au fost emise și pentru zonele din sud-vest și regiunile de munte, dar și nordul țării este vizat de câteva precipitații. În restul României temperaturile se vor situa peste media climatologică. Maximele termice vor înregistra între 2 si 7 grade în jumatatea nordică a țării și între 5 și 10 grade în cea sudică.

Cum va fi vremea in februarie 2021
Cum va fi vremea in februarie 2021

Săptămâna 8 – 15 februarie

În primele zile din intervalul menționat, vremea se va menține caldă. Temperatura media a aerului va fi mai mare decât ar fi normal pentru acest interval, lucru valabil pentru toată țara, dar în special în sudul și sud-estul României. Precipitațiile vor apărea în zonele montane și în regiunile intracarpatice.

Spre finalul săptămânii, se estimează că vor fi prezente câteva ploi ușoare și în zona de sud a țării. Maximele se vor încadra între 1 și 7 grade, iar minimele între -2 și 3 grade.

Cum va fi vremea în luna februarie 2021. Săptămâna 15 – 22

Pentru cea de-a treia săptămână, temperatura media a aerului va fi apropiată de valorile normale ale acestei perioade. Meteorologii de la ANM au avertizat că sunt anunțate precipitații în majoritatea regiunilor, fiind mai prezente în zonele intracarpatice. Acestea vor fi sub formă de ploaie. Prezenta acestora se datorează aerului cald care traversează țara noastră dinspre partea tropicala a Oceanului Atlantic și dinspre nordul Africii.

Dacă sunteți pasionați de sporturile de iarnă, acum este momentul să dați o fugă la munte. În aceste zone sunt anunțate ninsori și este posibil să se depună un nou strat de zăpadă. De asemenea, ninsorile nu ocolesc nici nordul țării, dar sunt puțin mai reduse cantitativ față de munte.

Temperaturile nu vor scădea foarte mult nici în această parte a lunii. Acestea se vor situa în jurul valorii de 3-4 grade în sud, iar maximele termice vor ajunge la 4-10 grade în partea de nord a teritoriului. În zona de sud, temperaturile vor fi cuprinse între 7 și 12 grade.

Săptămâna 22 – 1

În ultima săptămână, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă din an. Nu sunt anunțate precipitații în zona de sud, în nord vor exista câteva ploi ușoare, iar la munte sunt anunțate ninsori. Mai mult decât atât, stratul de zăpadă va fi destul de însemnat. De exemplu, specialiștii au anunțat un strat de doi sau trei metri la altitudini de 1500-2000 de metri. Iubitorii de zăpadă pot lua cu asalt aceste zone pentru a se bucura de sfârșitul de iarnă.

În zona de sud putem spune că vine primăvara. Temperaturile vor fi foarte ridicate, cu valori cuprinse între  10 si 17 grade Celsius. În nordul României valorile termice maxime se vor situa între 6 și 12 grade.