Home » Meteo » Meteo ianuarie 2022. Cum va fi vremea în România în prima lună a anului

Meteo ianuarie 2022. Cum va fi vremea în România în prima lună a anului

Cojocaru Cristian / 29.12.2021, 11:15
Meteo ianuarie 2022. Cum va fi vremea în România în prima lună a anului

Meteorologii au venit cu ultima prognoză meteo, astfel că românii pot ști cum va fi vremea în luna ianuarie 2022. Veștile venite din partea ANM pentru următoarele patru săptămâni nu sunt deloc îmbucurătoare. Află ce temperaturi sunt semnalate pentru fiecare săptămână, dar și cum va fi vremea în București.

Prognoza meteo pentru luna ianuarie 2022 anunțată de ANM

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a venit cu cea mai recentă prognoză meteo pentru următoarele patru săptămâni. Află ce temperaturi ți-au rezervat săptămânile aflate în intervalul 27 decembrie 2021 – 24 ianuarie 2022. Potrivit acestora, după valul de temperaturi scăzute din ultima perioadă, în primele două săptămâni ale intervalului, temperaturile din termometre vor arăta valori mai crescute decât cele întâlnite în mod normal în această perioadă.

Totodată, potrivit meteorologilor, următoarele două săptămâni ale intervalului, românii vor avea parte de temperaturi apropiate de normalul perioadei indicate. Aceste estimări meteorologice pentru următoarele patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF (Centrul European pentru Prognoze pe Durată Medie).

În cadrul acestei agenții este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului, precum și a cantității de precipitații față de media înregistrată în perioada 1993 – 2016. În cazul fenomenlelor extreme care se întind pe o durată scurtă, acestea nu pot fi prognozate. Iată care sunt estimările meteorologilor pentru fiecare săptămână a intervalului menționat.

Prognoza meteo pentru săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022

Pentru prima săptămână a intervalului menționat, meteorologii au anunțat că valorile din termometre vor fi mai ridicate în comparație cu media înregistrată pentru această săptămână la nivelul tuturor regiunilor. Abaterea termică pozitivă este mai accentuată în zonele centrale, dar și în extremitate de sud-vest a țării. Potrivit ANM, nivelul de precipitații va fi unul excedentar în cea mai mare parte a teritoriului, cu precădere în zonele de vest, nord și cele centrale.

meteo ianuarie 2022
In luna Ianuarie, vremea va fi rece in mare parte a teritoriului tarii

Prognoza meteo pentru săptămâna 03.01.2022–10.01.2022

Cea de-a doua săptămână a perioadei indicate va veni cu temperaturi medii ale aerului mai ridicate în comparație cu cele normale ale acestei perioade, la nivelul tuturor regiunilor țării. În cea de-a doua săptămână a intervalului indicat, meteorologii au anunțat că valorile precipitațiilor vor fi excedentare în zonele de nord și cele centrale, în timp ce în restul teritoriului, acestea vor fi mai apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 10.01.2022–17.01.2022

În săptămâna menționată, valorile medii ale temperaturilor vor fi mai apropiate de cele normale ale aceste perioade la nivelul întregului teritoriu după cum au afirmat meteorologii. Nivelul cantităților de precipitații în cea de-a treia săptămână va fi unul deficitar, cu precăderea în zonele vestice, nord-vestice și local în cele centrale, în timp ce în restul țării, valorile vor fi apropiate de normalul acestei perioade.

Prognoza meteo pentru săptămâna 17.01.2022–24.01.2022

Pentru cea de-a patra săptămână a intervalului, meteorologii au prognozat valori termice medii care se vor situa în jurul normalului acestei perioade pentru toate regiunile țării. Nivelul de precipitații pentru această perioadă este esimat a fi deficitar în cea mai mare parte a teritoriului.

Prognoza meteo pentru București

În prima lună a anului 2022, temperatura maximă va fi de 3 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa în jurul de -2 grade Celsius. Vremea va fi destul de rece în această lună, iar aversele sunt așteptate însă acestea vor fi trecătoare. Meteorologii au anunțat vreme rea pentru toată perioada lunii ianuarie.