Home » Meteo » Meteo mai 2022. Cum va fi vremea în România. Precizări importante de la ANM

Meteo mai 2022. Cum va fi vremea în România. Precizări importante de la ANM

Alexandru Cazacu / 02.05.2022, 17:32
Meteo mai 2022. Cum va fi vremea în România. Precizări importante de la ANM

Meteo mai 2022. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne aduc prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Conform estimărilor meteorologilor, valorile termice vor depăși 20 de grade Celsius în cea mai mare parte a teritoriului, iar izolat își vor face apariția ploile de scurtă durată. Află în continuare cum va vremea în România, în luna mai 2022.

Meteo mai 2022. Cum va fi vremea în România în ultima lună de primăvară

Potrivit estimărilor meteorologice, luna mai debutează cu temperaturi specifice perioadei, însă în a doua parte a lunii, valorile termice vor crește și se vor situa peste cele obișnuite. Totodată, meteorologii ANM estimează precipitații deficitare în toată țara, dat mai ales în zonele de munte. Acestea fiind spuse, haideți să vedem cum va fi vremea în România, în următoarele patru săptămâni.

Meteo săptămâna 2 – 8 mai 2022

Primele zile ale lunii mai sunt marcate de o vreme caldă, așa că specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie estimează valori maxime mai mari decât cele specifice în cea mai mare parte a teritoriului. Mai precis, în prima săptămână de prognoză, temperaturile maxime se vor situa între 15 și 23 de grade Celsius.

În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi unul deficitar, în majoritatea regiunilor, mai ales în cele extracarpatice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 9 – 15 mai 2022

A doua săptămână de prognoză vine cu temperaturi specifice primăverii, așa că vom avea parte de vreme însorită și călduroasă. Conform meteorologilor, temperatura aerului va fi constantă pe tot teritoriul țării, iar valorile maxime pentru acest interval vor fi cuprinse între 16 și 26 de grade. Se pare că cele mai ridicate valori vor fi în sudul și vestul țării, în jurul zilei de 15 mai. Regimul pluviometric va fi unul deficitar, mai ales în zonele de munte.

Cum va fi vremea în luna mai 2022, în România
Cum va fi vremea în luna mai 2022, în România

Cum va fi vremea în săptămâna 16 – 23 mai 2022

În acest interval, temperaturile medii se vor menține în general apropiate de cele specifice perioadei. Valorile maxime se vor situa în jurul a 17 – 26 de grade Celsius, urmând ca cele mai ridicate să fie în sud, vest și nord-est. Ploile își vor face apariția în jurul zilelor de 16 și 19 mai.

Meteo 23 – 30 mai 2022

În ultima săptămână a intervalului, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice perioade, în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi deficitare în partea de est a țării, iar în restul teritoriului se vor apropia de cele normale pentru acest interval.

Cum va fi vremea pe 3 mai 2022

Marți, 3 mai 2022, vremea va fi în general frumoasă, cu un regim termic caracterizat de valori specifice acestei perioade. În partea de sud-est a teritoriului vor apărea înnorări în cea mai mare parte a zilei, însă în restul țării cerul va fi variabil.

Înnorări temporare vor avea loc după-amiază și la începutul nopții, când pe arii în general restrânse în nord, nord-vest și la munte, și izolat în centru, își vor face apariția ploile de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice. Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 14 și 23 de grade Celsius.