Home » Meteo » Prognoza meteo 10 mai – 7 iunie 2021. Vremea în România. Când și unde se vor înregistra temperaturi mai scăzute decât cele specifice perioadei

Prognoza meteo 10 mai – 7 iunie 2021. Vremea în România. Când și unde se vor înregistra temperaturi mai scăzute decât cele specifice perioadei

Alexandru Cazacu / 07.05.2021, 12:59
Prognoza meteo 10 mai – 7 iunie 2021. Vremea în România. Când și unde se vor înregistra temperaturi mai scăzute decât cele specifice perioadei

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne aduc prognoza meteo 10 mai – 7 iunie 2021. Se pare că vremea se va răci în weekend, însă ulterior temperaturile vor crește din nou. Află când și unde se vor înregistra valori mai scăzute în următoarea perioadă.

Prognoza meteo 10 mai – 7 iunie 2021. Vremea în România

Potrivit meteorologilor, de mâine vremea se va răci, însă, începând de săptămâna viitoare valorile din termometre se vor crește din nou. În continuarea articolului îți vom prezenta vremea pentru următoarele patru săptămâni.

După cum spuneam mai sus, vremea se va răci în weekend. Așadar, sâmbătă, în majoritatea regiunilor temperaturile vor scade sub normalul acestei perioade din an, iar diferențele termice în 24 de ore urmând să depășească 10 grade Celsius.

Cu toate acestea, duminică vremea va fi predominant frumoasă, iar temperaturile se vor apropia de cele normale pentru această  perioadă în sud-vestul țării, dar vor fi mai scăzute în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade Celsius, mai coborâte în depresiuni unde vor fi condiții de brumă.

De săptămâna viitoare temperaturile vor crește treptat

La începutul săptămânii viitoare, temperatura aerului va crește ușor în majoritatea regiunilor când vom avea valori maxime ușor peste cele normale din această perioadă. Așadar, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14…17 grade Celsius în estul Dobrogei și 26 de grade în Banat și Crișana. Minimele se vor încadra între 3 și 13 grade, mai scăzute în depresiunile intramontene.

Potrivit specialiștilor ANM, în următoarele patru săptămâni vremea vine cu temperaturi apropiate de cele normale pentru sfârșitul lunii mai și începutul verii.

Prognoza meteo 10 mai - 7 iunie 2021. Vremea în România. Când și unde se vor înregistra temperaturi mai scăzute
Prognoza meteo 10 mai – 7 iunie 2021. Vremea în România. Când și unde se vor înregistra temperaturi mai scăzute

Săptămâna 10- 17 mai 2021

În prima săptămână a intervalului, temperaturile vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile sud-estice, dar și ușor mai ridicate în vest și nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Meteo 17 – 24 mai 2021

Ei bine, în acest interval de prognoză, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor. De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi situate în jurul celor normale pentru această perioadă din an, la nivelul întregii țări.

Prognoză meteo 24 – 31 mai 2021

În săptămâna 24 -31 mai, vremea va fi în general bună, când vom avea temperaturi medii ale aerului situate în jurul celor normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul țării. Din punct de vedere al precipitațiilor, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână a lunii mai, dar cu posibilitatea unui excedent local în nord-vest.

Meteo 31 mai – 7 iunie 2021

În prima săptămână a lunii iunie, mediile valorilor termice vor fi de asemenea situate în jurul celor specifice pentru această perioadă din an, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi local deficitar în vest și sud-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.