Home » Meteo » Prognoza meteo 11 octombrie – 8 noiembrie 2021. Vreme rece în România. Când se mai încălzește

Prognoza meteo 11 octombrie – 8 noiembrie 2021. Vreme rece în România. Când se mai încălzește

Cojocaru Cristian / 08.10.2021, 16:03
Prognoza meteo 11 octombrie – 8 noiembrie 2021. Vreme rece în România. Când se mai încălzește

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Află cum va fi vremea în România și ce temperaturi ne așteaptă.

Prognoza meteo pentru perioada 11 octombrie – 8 noiembrie 2021

Potrivit meteorologilor de la ANM următoarele patru săptămâni vor fi unele răcoroase, iar acest lucru din cauza faptului că valorile termice for rămâne scăzute în comparație cu normalul acestei perioade, în mai multe regiuni ale teritoriului. Spre finalul lunii octombrie, dar și la începutul lunii noiembrie, acestea vor cunoaște o creștere ușoară, revenind la cele specifice acestei perioade. Meteorologii prognozează ca primul îngheț să aibă loc undeva în cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel că toamna va mai fi prezentă timp de o lună cu temperaturi cu valori apropiate de normalul acestei perioade.

Regimul pluviometric va fluctua în toată această perioadă, astfel că în unele regiuni ale țării va fi deficitar în timp ce în celelalte regiuni, vom întâlni un nivel excedentar. Prima săptămână a lunii octombrie a fost una cu valori termice mai coborâte în comparație cu cele specifice acestui interval, cu precădere în regiunile din estul și sud-estul țării. Regimul pluviometric a fost unul deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în extremitatea de nord a teritoriului. În vest și sud-vest, cantitățile de apă au arătat un nivel excedentar.

prognoza meteo
Precipitatiile isi vor face simtita prezenta la inceputul lunii noiembrie

Prognoza meteo pentru perioada 11 octombrie – 18 octombrie

Temperaturile medii ale aerului pentru perioada menționată vor arăta valori mai scăzute în comparație cu cele normale pentru acest interval, în toate regiunile țării. În ceea ce privește cantitatea de precipitații, acestea vor tinde să fie ușor excedentare în zonele montane precum și local, în cele sudice. În restul țării, valorile vor fi apropiate celor normale pentru această săptămână a lunii octombrie.

Prognoza meteo pentru perioada 18 octombrie – 25 octombrie

În cea de-a doua jumătate a lunii octombrie, temperaturile medii se vor situa, în general, în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregului teritoriu. Regimul pluviometric va fi deficitar pe întreaga suprafață a României, dar mai ales în regiunile din sud și sud-vest.

Prognoza meteo pentru perioada 25 octombrie – 1 noiembrie

Sfârșitul lunii octombrie va veni cu temperaturi similare cu cele specifice ale acestei perioade, în toate regiunile țării. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea sunt estimate ca în intervalul menționat se vor menține în general în jurul valorilor normale pentru această perioadă. Potrivit ANM, în această săptămână regimul pluviometric va fi unul deficitar în partea de sud-vest a țării.

Prognoza meteo pentru perioada 1 noiembrie – 8 noiembrie

Luna noiembrie va începe în forță cu temperaturi scăzute întâlnite la nivelul întregului teritoriu însă vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului. Astfel, nu vom avea temperaturi nici mai scăzute dar nici mai crescute în comparație cu ceilalți ani. Astfel, maximele vor atinge valori de 13 grade Celsius în timp ce minimele se vor situa în jurul a 3 grade Celsisus.

În cea de-a doua jumătate a lunii, temperaturile vor scădea suficient pentru a avea parte de primul îngheț. Tot atunci, precipitațiile vor fi mai bogate, astfel că ne putem aștepta la ploi mai abudente.