Home » Meteo » Prognoza meteo 15 august – 12 septembrie 2022. Cum va fi vremea pe final de vară și început de toamnă. Ce temperaturi anunță ANM

Prognoza meteo 15 august – 12 septembrie 2022. Cum va fi vremea pe final de vară și început de toamnă. Ce temperaturi anunță ANM

Manolică Anca / 16.08.2022, 14:39
Prognoza meteo 15 august – 12 septembrie 2022. Cum va fi vremea pe final de vară și început de toamnă. Ce temperaturi anunță ANM

Prognoza meteo 15 august – 12 septembrie 2022. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis previziunile meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iată cum va arăta vremea la finalul verii și început de toamnă și în ce zone se vor înregistra temperaturi peste cele normale ale perioadei.

Prognoza meteo pentru intervalul 15 august – 12 septembrie 2022

Administraţia Naţională de Meteorogie (ANM) a anunţat cum va fi vremea la finalul verii şi începutul toamnei. Potrivit specialiștilor, va fi un sfârșit de vară cu temperaturi peste cele normale pentru această perioadă. De vreme caldă vom avea parte și de la 1 septembrie, cu temperaturi destul de ridicate.

Pe 16 și 17 august, valorile termice vor depăși 35 grade în Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia Dobrogea continentală și în sudul Moldovei. Totodată, și disconfortul termic se va menţine ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Va ploua în estul țării dar și în zonele montane. Iată cum arată prognoza pentru următoarele patru săptămâni, conform informațiilor transmise de ANM:

Prognoza pentru intervalul 15 – 22 august

Valorile care se vor înregistra vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru data din calendar, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în zonele de vest. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile centrale, sud-estice, la munte, dar mai ales în cele nord-estice. În vestul și sud-vestul extrem cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare.

Prognoza meteo în săptămâna 22 – 29 august

Potrivit ANM, temperatura medie a aerului va înregistra valori mai ridicate decât cele normale pentru data la care ne aflăm, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va avea o tendință locală excedentară în zonele de sud, dar și deficitare în extremitatea de nord-vest, în rest fiind apropiate de cele normale.

Vremea în săptămâna 29 august – 05 septembrie

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate zonele, dar mai ales în cele de vest. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo în intervalul 05 – 12 septembrie

Temperaturile medii se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în zonele de sud, local în cele centrale și de est, dar mai ales în cele de vest. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general excedentare în jumătatea de sud-vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Avertizare meteorologică din partea ANM

ANM a emis un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabil marți, 16 august, în intervalul orar 12:00-22:00.â

„În zonele montane, în Transilvania, Maramureș și Moldova, local în Muntenia și Crișana vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.”, informează ANM, potrivit meteoromania.ro.

Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru ziua de marți, 16 august
Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru ziua de marți, 16 august