Home » Meteo » Prognoza meteo 20 septembrie – 3 octombrie 2021. Vremea se răcește. Ce temperaturi se vor înregistra în România

Prognoza meteo 20 septembrie – 3 octombrie 2021. Vremea se răcește. Ce temperaturi se vor înregistra în România

Alexandru Cazacu / 20.09.2021, 17:10
Prognoza meteo 20 septembrie – 3 octombrie 2021. Vremea se răcește. Ce temperaturi se vor înregistra în România

Prognoza meteo 20 septembrie – 3 octombrie 2021. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne aduc estimările pentru vremea din următoarele două săptămâni. Află în rândurile următoare cum va fi vremea în toate regiunile țării.

Prognoza meteo 20 septembrie – 3 octombrie 2021. Vremea se răcește în România

Potrivit, meteorologilor ANM, în primele trei zile ale intervalului, vremea se răcește în toate regiunile țării. Conform estimărilor, temperaturile minime ar putea ajunge chiar și la 2 grade Celsius, iar la munte există posibilitatea ca ninsorile să își facă apariția. De asemenea, meteorologii estimează că valorile termice vor fi oscilante pe tot parcursul intervalului de prognoză. Acestea fiind spuse, hai să vedem ce ne aduce vremea din ultima parte a lunii septembrie și primele zile din octombrie.

Banat

Până pe 23 septembrie, vremea se va răci, iar valorile termice vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, când vom avea o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 14 și 18 grade, iar cea a minimelor se va situa între 5 și 9 grade. Ulterior, temperaturile vor crește treptat, iar în jurul zilei de 28 septembrie, media valorilor maxime va ajunge la 23 – 25 de grade Celsius. Cu toate acestea, în ultimele ale intervalului se estimează răcorire ușoară.

În ceea ce privește precipitațiile, perioade cu ploi vor fi relativ puține. Cu toate acestea, vreme cu o probabilitate mai mare de ploaie va fi în primele zile ale intervalului și după la sfârșitul lunii septembrie.

Crișana

În primele trei zile ale perioadei de prognoză, vremea va fi rece, când valorile termice vor fi cuprinse, în medie, între 13 și 17  grade Celsius. În ceea ce privește minimele din aceste zile, este se vor situa în jurul a 4 și 7 grade. După aceasta va urma o încălzire semnificativă până pe 28 septembrie, când vom avea medii ale temperaturilor maxime de 24 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, ploile ar putea să își facă apariția în primele zile ale intervalului de prognoză, dar și după data de 28 septembrie.

Transilvania

Vremea va avea tendința să se răcească până pe data de 22 septembrie, când valorile termice maxime vor fi în medie de 12 grade Celsius, iar cele minime de 2 – 4 grade. Ulterior, până în data de 28 septembrie, va urma o încălzire a vremii cu aproximativ 10 grade. După această dată, vremea se fa răci ușor.

Din punct de vedere al precipitațiilor, vor exista câteva intervale de timp cu ploaie, însă probabilitatea de ploi este mai mare în zilele de 20, 22 și 24 septembrie, dar și după 27 septembrie.

Maramureș

Până în dimineața zilei de 24 septembrie, vremea va fi caracterizată de o medie a valorilor termice maxime de 12 – 15 grade Celsius, iar media minimelor va fi cuprinsă între 3 și 6 grade. Cu toate acestea, până pre mijlocul celei de-a doua săptămână a intervalului, temperaturile maxime vor crește cu aproximativ 8 grade, iar cele minime cu 5 – 6 grade Celsius.

Cel mai probabil, în zilele de 22 și 24 septembrie și începând din 28 septembrie, vor fi intervale cu ploi, potrivit specialiștilor ANM.

Prognoza meteo 20 septembrie - 3 octombrie 2021. Vremea se răcește în România
Prognoza meteo 20 septembrie – 3 octombrie 2021. Vremea se răcește

Moldova

Valorile termice maxime vor fi în scădere în primele zile ale intervalului, când se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 13 grade, însă va urma o încălzire a vremii. Așadar, la sfârșitul primei săptămâni a intervalului și în primele zile ale celei de-a doua, vom avea valori maxime de 20 – 21 de grade Celsius. În ultimele zile, vremea se va răci ușor și treptat, iar media temperaturilor minime va ajunge la 5 grade în dimineața zilei de 24 septembrie.

Ulterior se estimează o încălzire a vremii, iar în perioada 25 – 29 septembrie, minimele vor ajunge în jurul valorii de 9-11 grade Celsius. În ultimele zile de prognoză, vremea va avea o ușoară tendință de răcorire. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicară în zilele de 20, 22, 24 septembrie, dar și după 27 septembrie.

Dobrogea

Până pe 23 septembrie, vremea se va răci și vom avea o medie a maximelor termice de 15…16 grade Celsius, iar a minimelor de 8 – 9 grade. În următoarele trei zile temperaturile maxime vor mai crește și vor ajunge, în medie, în jurul a 20 – 23 de grade. În a doua săptămână a intervalului de prognoză, vremea se va răcori treptat. Zile cu ploaie nu vor fi multe, iar cel mai probabil precipitațiile își vor face apariția în jurul datelor de 20 și 22 septembrie și după 27 septembrie.

Muntenia

O răcire accentuată a vremii se va semnala până în jurul zilei de 22 septembrie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 15 grade Celsius. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, astfel că, pe 26 și 27 septembrie vom avea, în medie, valori termice maxime de 23 – 25 de grade. În zilele care vor urma, vremea se va răcori. Ploile nu vor fi multe, însă probabilitatea de ploaie va fi puțin mai ridicată la începutul intervalului și în ultimele zile.

Oltenia

Media valorilor maxime va fi în scădere, de la 24 de grade Celsius în prima zi a intervalului, până la 16 grade pe 22 septembrie. Însă, în zilele următoare, vremea se va încălzi treptat, iar în jurul date de 27 septembrie vom avea medii ale temperaturilor maxime de 23…25 de grade Celsius. În ultimele zile ale perioadei de prognoză, vremea se va răci. Minimele termice se vor situa în medie în jurul a 11 grade în prima dimineață, însă vor scade până la 6 grade în zilele de 23 și 24 septembrie. În primele zile din luna octombrie, mediile minime vor fi situate în jurul a 9 grade Celsius.

În ceea ce privește ploile, în cea mai mare parte a intervalului, regimul pluviometric va fi deficitar, însă șansele de ploi sunt mai mari în primele și ultimele zile ale intervalului de referință.

Prognoza meteo 20 septembrie – 3 octombrie 2021 – La Munte

La munte, vremea va fi rece până pe 24 septembrie, când media valorilor termice maxime va fi cuprinsă între 4 și 10 grade Celsius, iar cea a minimelor între -2 și 3 grade. Ulterior, vremea se va mai încălzi cu aproximativ 4 – 5 grade, însă după aceasta, nu vor mai semnala variații termice semnificative. Precipitațiile își vor face apariția pe alocuri, pe aproape tot parcursul intervalului. În prima săptămână a perioadei de referință, la altitudini în general de peste 1500, ar putea să își facă apariția și ninsori slabe.