Home » Meteo » Prognoza meteo 22 februarie-22 martie 2021. Ce se întâmplă cu vremea în România. Temperaturi neobișnuite

Prognoza meteo 22 februarie-22 martie 2021. Ce se întâmplă cu vremea în România. Temperaturi neobișnuite

Alexandru Cazacu / 19.02.2021, 16:26
Prognoza meteo 22 februarie-22 martie 2021. Ce se întâmplă cu vremea în România. Temperaturi neobișnuite

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie vin cu informații noi despre vremea din următoarea perioadă. Ce se întâmplă cu vremea în interval veți afla în continuarea materialului.

Prognoza meteo 22 februarie-22 martie 2021

Potrivit meteorologilor ANM, vremea se va încălzi în următoarele patru săptămâni, iar termometrele vor înregistra valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului. Așadar, începând de săptămâna viitoare, temperaturile vor crește ușor.

Vremea în săptămâna 22 februarie – 1 martie

În acest interval, în cea mai mare parte a teritoriului, termometrele vor înregistra valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele de munte. De asemenea, regimul pluviometric va avea o scădere în majoritatea regiunilor, în special în zonele montane din jumătatea vestică.

Temperaturile vor înregistra o ușoară creștere săptămâna viitoare și la munte, cu valori maxime medii de până la 2…4 grade și minime în medie de -4…-2 grade. Însă din 25 februarie vremea se va răci ușor, astfel media valorilor diurne va tinde spre 0 grade, iar cea a celor nocturne spre -6 grade. Temporar se vor semnala precipitații, în general slabe cantitativ, în cea mai mare parte a intervalului.

Săptămâna 1 – 8 martie

În prima săptămână a lunii martie, vremea va fi în general frumoasă, iar temperaturile se vor situa în jurul celor normal pentru această perioadă, în toate regiunile țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general mai scăzute în marea parte a teritoriului, în special în regiunile de sud-vest.

Cum va fi vremea în luna martie 2021
Cum va fi vremea în luna martie 2021

Vremea în săptămâna 8 – 15 martie

Veștile bune nu lipsesc nici în acest interval, temperaturile medii vor fi de asemenea apropiate de cele normale pentru acestă perioadă din an în toate regiunile țării. Totodată, cantitățile de ploaie în această săptămână vor fi normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 15 – 22 martie

În a doua parte a lunii martie, în toate zonele țării, temperaturile medii vor crește ușor și vor fi situate peste cele specifice pentru această perioadă a anului. Totodată, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, pe tot teritoriul. Așadar, primăvara va începe să se arate.

Prognoză meteo pentru 19 februarie 2021

Meteorologii ANM vin cu vești cât de cât bune pentru ziua de vineri. În timpul zilei vremea se va încălzi ușor, însă noaptea temperaturile vor fi negative. În zona de sud-est a teritoriului vremea va fi rece, iar în Moldova și în estul Transilvaniei a fost ceață dimineața. În Banat și în Crișana temperaturile vor semnala o ușoară creștere, iar în sudul țării se adună norii și este posibil să mai ningă. Vântul va sufla mai tare pe crestele montane iar maximele termice se vor situa între minus 5 grade în Bucovina și 12 grade în Banat.

Vremea în București, vineri 19 februarie

În Capitală, temperaturile mai scad până la 1 grad Celsius față de ieri, când s-au înregistrat 6 grade Celsius la amiază. Cerul se va arăta mai mult senin, dar spre seară și în noaptea temperaturile vor fi negative, iar termometrele vor înregistra valori de până la -5 grade Celsius.