Home » Meteo » Prognoza meteo 22 martie-4 aprilie 2021. Cât mai ține vremea rece în România. Vești bune de la ANM

Prognoza meteo 22 martie-4 aprilie 2021. Cât mai ține vremea rece în România. Vești bune de la ANM

Alexandru Cazacu / 22.03.2021, 15:16
Prognoza meteo 22 martie-4 aprilie 2021. Cât mai ține vremea rece în România. Vești bune de la ANM

Specialiștii ANM ne aduc vești bune. Așadar, după alte cinci zile de ploi și ninsori, termometrele vor indica o creștere a temperaturilor în toate regiunile de până la 16 grade Celsius. Prognoza meteo 22 martie-4 aprilie pentru fiecare regiune.

Prognoza meteo 22 martie-4 aprilie 2021

Deși începând din data de 27 martie vremea se va schimba și temperaturile vor ajunge chiar și la 16 grade Celsius, vremea va fi rece săptămâna aceasta, iar temperaturile se vor situa între -9 și -2 grade. De asemenea, ploile și ninsorile își vor face apariția în următoarele cinci zile.

Banat

În prima săptămână a intervalului vremea va fi mult mai rece decât normalul pentru aceasta perioadă calendaristică. Ziua maximele termice vor fi cuprinse între 6-9 grade, iar noaptea între -5 și -2 grade Celsius. Însă, din 27 martie vremea se va încălzi, iar maximele diurne vor ajunge până la 16 grade.

A doua săptămână a intervalului va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel normal pentru această perioadă. Precipitațiile vor fi în general slabe cantitativ pe alocuri, însă după data de 28 martie se va semnala o creștere a acestora.

Crișana

În prima parte a intervalului vremea va fi de asemenea mult mai rece decât cea pentru această perioadă. Ziua temperaturile se vor situa în medie între 6 și 10 grade Celsius, iar noaptea va fi caracterizată de valori cuprinse între -7 și -3 grade. În schimb, după 27 martie vremea se va încălzi iar temperaturile vor ajunge până la 13-15 grade Celsius.

Spre sfârșitul intervalului valorile termice se vor menține aproape de cele normale pentru această perioadă a anului cu maxim cuprinse între 14 și 16 grade. Minimele se vor situa în jurul valorilor de 2-5 grade. În cea mai mare parte a intervalului regimul pluviometric va fi deficitar, cu o probabilitate mai mare în jurul datei de 29 martie.

Transilvania

De asemenea, în această regiune vremea va fi deosebit de rece în prima parte a intervalului, când temperaturile maxime vor fi cuprinse într 2 și 7 grade Celsius, iar minimele se vor situa între -9 și -4 grade. Cu toate acestea, din 27 martie, vremea se va încălzi semnificativ, iar temperaturile diurne vor fi de 10-15 grade și cele nocturne se vor situa între -1 și 3 grade Celsius. Precipitațiile vor fi slabe și se vor semnala la începutul intervalului în sudul și estul regiunii, iar probabilitatea va crește din nou după 29 martie.

Maramureș

În Maramureș, prima parte a intervalului va fi caracterizată de o vreme mult mai rece decât cea normală pentru această perioadă. Așadar, temperaturile diurne vor fi cuprinse între 4 și 7 grade, iar cele nocturne se vor situa între -6 și -4 grade Celsius. Însă din 27 martie vremea se va încălzi, iar valorile vor fi aproape de cele specifice cu mici variații de la o zi la alta. Ziua se vor înregistra temperaturi de 11-13 grade Celsius, iar noaptea termometrele vor indica valori cuprinse între 2 și 4 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar în prima săptămână a intervalului, ulterior probabilitatea de precipitații va fi temporar mai ridicată.

Moldova

Vremea se va menține mult mai rece decât cea normală pentru această perioadă până pe 26 martie, cu temperaturi maxime de 3-8 grade și minime cuprinse între -5 și -2 grade Celsius. Ulterior valorile termice vor înregistra  creștere semnificativă și se vor menține în jurul celor normale specifice perioadei, cu mici oscilații; astfel ziua vor fi între 9 și 13 grade, iar noaptea între 1 ș 3 grade Celsius.

La începutul intervalului, se vor semnala precipitații slabe, mai ales ninsori și lapoviță. Cu toate acestea, probabilitatea acestora va crește după 29 martie, dar cu precădere în ultimele zile ale intervalului.

Cum va fi vremea la sfârșitul lunii martie
Cum va fi vremea la sfârșitul lunii martie

Prognoza meteo 22 martie-4 aprilie. Dobrogea

În această regiune, începutul intervalului va fi caracterizat de o vreme foarte rece pentru această perioadă, astfel, în medie regională temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3-7 grade, iar cele minime se vor situa între -3 și 0 grade Celsius. După data de 27 martie vremea se va încălzi semnificativ, când se vor înregistra valori de 10-13 grade ziua, iar noaptea de 2-4 grade Celsius. Precipitațiile vor fi moderate în perioada 22-25 martie (se vor semnala sub formă de lapoviță, ninsoare și temporar ploaie). După 30 martie va crește probabilitatea de ploi slabe cantitativ.

Muntenia

Începutul intervalului de referință va aduce o vreme mult mai rece decât cea normală pentru această perioadă, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 9 grade, iar cele minime de -5 și 0 grade. Însă, începând cu 27 martie vremea se va încălzi cu valori maxime diurne de 12-16 grade, iar cele nocturne de 1-4 grade.

Precipitațiile (sub formă de lapoviță, ninsoare și temporar ploaie) vor apărea în perioada 22-24 martie, iar după data de 29 martie va crește probabilitatea de ploi slabe cantitativ.

Oltenia

Începutul intervalului va fi caracterizat de o vreme mult mai rece decât cea din această perioadă, astfel că media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 9 grade, iar cea a minimelor între -5 și 0 grade. Cu toate acestea, după 27 martie, vremea se va încălzi considerabil, iar temperaturile vor ajunge la 13-16 grade ziua, iar noaptea la 1-5 grade. Până la sfârșitul celor intervalului, deși cu posibile oscilații la de la o zi la alta, temperaturile se vor menține apropiate de cele specifice pentru acest interval. În perioada 22-23 martie precipitațiile vor fi mixte pe arii relativ extinse. După 30 martie, probabilitatea de ploaie va fi în creștere.

Prognoza meteo 22 martie-4 aprilie. La munte

La munte, la începutul intervalului vremea va fi de asemenea mult mai rece decât normalul pentru această perioadă, cu temperaturi minime, noaptea cuprinse între -14 și -10 grade și maxime situate între -5 și 0 grade Celsius. După 27 martie vremea se va încălzi, iar regimul termic se va apropia de cel normal pentru această perioadă a anului, astfel temperaturile vor ajunge la 1-7 grade, iar minimele se vor situa într -6 și -2 grade Celsius. Precipitațiile își vor face apariția după 29 martie.