Home » Meteo » Prognoza meteo 22 noiembrie-20 decembrie 2021. Cum va fi vremea până la Crăciun. Anunțul ANM

Prognoza meteo 22 noiembrie-20 decembrie 2021. Cum va fi vremea până la Crăciun. Anunțul ANM

Balan Daniel / 19.11.2021, 16:11
Prognoza meteo 22 noiembrie-20 decembrie 2021. Cum va fi vremea până la Crăciun. Anunțul ANM

Specialiștii ANM au anunțat prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Află cum va fi vremea în intervalul cuprins între 22 noiembrie și 20 decembrie 2021! Ce valori termice se vor înregistra și ce fenoneme sunt anunțate, în materialul de mai jos!

Care este prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Astfel, începând cu data de marți, 23 noiembrie, vremea va fi una închisă iar temperaturile vor scădea în majoritatea zonelor teritoriului.

La munte, la altitudini crescute precipitațiile vor fi slabe și sub formă de ninsoare, iar vântul va sufla slab până la moderat, local cu intensificări în timpul zilei.

Temperaturile vor fi în geeneral cuprinse în jurul valorilor medii ale acestei perioade ale anului, cu maxime între 6 – 10 grade Celsius, iar minimele se vor situa între -5 și 6 grade Celsius. Cantitatea de precipitații va fi una normală acestei perioade, cu excepția zonei de nord-est și sud-vest,  acolo unde regimul pluviometric va fi în general unul excedentar.

Vremea pentru perioada 22 – 29 noiembrie 2021

Potrivit meteorologilor, valorile termice în această perioadă vor fi mai ridicate decât cele speficifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării și cu precădere în extremitatea de sud-est. Cantitatea de precipitații va fi una crescută în cea mai mare parte a teritoriului, mai ales în sud-vest, excepție făcând regiunile nord-estice, acolo unde regimul pluviometri va fi unul normal pentru acest interval.

Vremea pentru perioada 29 noiembrie – 6 decembrie 2021

În intervalul menționat, meteorologii au anunțat că temperaturile vor fi destul de apropiate față de valorile normale pentru acest interval, în mare parte a zilelor săptămânii. Potrivit ANM, valorile arătate în termometre în această perioadă se vor situa între 4 – 6 grade Celsius în cea mai mare parte a teritoriului. Temperaturi mai scăzute se vor întâlni în zonele montante. Totodată, precipitațiile pentru intervalul menționat vor fi normale, după cum se arată în prognoza meteo.

prognoza meteo
In luna decembrie valorile temperaturilor se vor situa in jurul celor specifice acestei perioade ale anului

Vremea pentru perioada 6 – 13 decembrie 2021

Prima jumătate a lunii decembrie se anunțăt cu temperaturi speficice pentru această perioadă a lunii la nivelul întregului teritoriu. În cea mai mare parte a țării, temperaturile se vor situa în jurul valorii de 0 grade Celsius. Pe de altă parte, în centrul țării, temperaturile vor arăta valori negative situate în jurul a -4 grade Celsius.

”Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României”, au anunțat meteorologii.

Totodată, meteorologii au anunțat că regimul pluviometric va fi unul excedentar cu precădere în regiunile extracarpatice, însă valorile din intervalul menționat se vor situa în jurul normalului acestei perioade a anului pentru restul teritoriului.

”Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi local excedentar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval”, au mai trasmis meteorologii ANM.

Vremea pentru perioada 13 – 20  decembrie 2021

Pentru săptămâna dinaintea Crăciunului, meteorologii au anunțat că mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână în cea mai mare parte a teritoriului. De asemenea, cantitatea de precipitații estimată pentru intervalul menționat va fi una normală, la nivelul întregii țări.  De Crăciun, vremea va fi predominant înnorată cu temperaturi cuprinse între -1 și 6 grade Celsius, în timp ce nivelul pluviometric se va situa în jurul valorilor normale specifice acestei perioade.