Home » Meteo » Prognoza meteo 22 noiembrie – 5 decembrie 2021. Cum va fi vremea în România. Când sunt anunțate ninsori

Prognoza meteo 22 noiembrie – 5 decembrie 2021. Cum va fi vremea în România. Când sunt anunțate ninsori

Cojocaru Cristian / 22.11.2021, 15:08
Prognoza meteo 22 noiembrie – 5 decembrie 2021. Cum va fi vremea în România. Când sunt anunțate ninsori

ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 22 noiembrie – 5 decembrie 2021. Află cum va fi vremea pentru perioada următoare pentru a ști cum să te pregătești.

Prognoza meteo emisă de ANM pentru perioada 22 noiembrie – 5 decembrie

Meteorologii au anunțat că în perioada următoare, vremea va cunoaște o răcire considerabilă. Totodată, începutul lunii decembrie va veni cu precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în mai multe zone ale teritoriului. Află cum va fi vremea în funcție de regiunea fiecărei țări.

Banat

Data de 22 noiembrie se prezintă cu o vreme mai caldă decât în mod normal, venind cu temperaturi cuprinse între 12-13 grade Celsius. Începând cu data de 23 noiembrie, valorile vor scădea până la 7-8 grade Celsius în timpul zilei. Spre sfârșitul săptămânii, acestea vor urca din nou la valorile de 12 – 13 grade Celsius.

În cea de-a doua săptămână, valorile termice se vor situa în jurul celor normale acestei perioade, mai puțin în zilele cuprinse între 26-29 noiembrie, atunci când minimele vor arăta 4-6 grade în termometre. Precipitațiile vor fi slab cantitativ, iar spre sfârșitul lunii, șansele de precipitații mixte vor fi mai ridicate.

Crișana

În Crișana, temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul acestei perioade, iar începând cu data de 23 noiembrie acestea vor scădea până la 7-8 grade Celsius. Spre sfâșitul săptămânii, termometrele vor arăta valori mai crescute care vor urca până la 11-12 grade Celsius. Cea de-a doua săptămână a intervalului este caraccterizată cu temperaturi minime de -1 și 1 grad Celsius, în timp ce maximele vor fi cuprinse între 5-8 grade. Temporar va ploua slab cantitativ, cu o posibilitate mai ridicată spre sfârșitul acestei luni, fiind posibile și precipitații mixte de lapoviță și ninsoare.

Transilvania

La fel ca în celelalte regiuni, începutul intervalului este mai cald decât în mod obșinuit, venind cu temperaturi în jurul a 10 grade Celsius. Ulterior, acestea vor scădea în timpul zilei la 5-6 grade Celsius, dar spre sfârșitul săptămânii, vremea se va încălzi ușor. Începând cu data de 30 noiembrie, valorile din timpul zilei vor fi cuprinse între 4-6 grade, iar minimele între -3 și -1. Ploile vor fi slab cantitativ, iar spre sfârșitul lunii, șansele de precipitații mixte vor crește.

prognoza meteo
Temperaturile vor scadea incepand cu prima saptamana a lunii decembrie

Maramureș

Temperaturile vor scădea în perioada 23-24 noiembrie, termometrele arătând valori cuprinse între 6-7 grade Celsius. Spre sfârșitul săptămânii, vremea va cunoaște o încălzire treptată arătând valori de 10 grade Celsius. În cea de-a doua săptămână a interavalului, vreme se va mai răci și va prezenta valori de 4-6 grade în timpul zilei și -2 și 1 grad în timpul nopții. Începând cu data de 26 noiembrie, temporar va ploua slab cantitativ, iar probabilitate de precipitații mixte va crește spre sfârșitul lunii.

Moldova

După prima zi a săptămânii, vremea se va răci, iar în perioada 23-25 noiembrie, termometrele vor arăta maxime de 5-7 grade Celsius și minime cuprinse între -2 și 0 grade. Spre sfârșitul săptămânii, vreme se va încălzi ușor cu valori cuprinse între 10-12 grade Celsius, iar minimele vor fi în jurul a 3 grade. Primele zile ale lunii decembrie vor arăta în termometre 5-8 grade Celsius în timpul zilei și 0 grade noaptea. Ploi slabe sunt semnalate în data de 23 noiembrie.

Dobrogea

Primele zile ale intervalului vor veni cu temperaturi mai scăzute, urmând ca spre sfârșitul săptămânii să se încălzească, astfel că maximele vor ajunge la 14-15 grade Celsius în timp ce minimele se vor situa între 6-8 grade. În cea de-a două săptămână a intervalului meteorologii au anunțat temperaturi cuprinse între 8-11 grade Celsius în timpul zilei, iar noaptea valori în jurul a 4 grade Celsius. Spre sfârșitul lunii sunt anunțate șanse mai mari de precipitații.

Muntenia

După prima zi a intervalului în care sunt menționate temperaturi de 12-14 grade, vremea se va răci ajungînd la maxim de 6-8 grade Celsius. Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni nivelul din termometre va cunoaște o creștere ușoară până la valori de 13-14 grade Celsius. În cea de-a doua săptămână, vremea se va răci ajungând la medii de 0-2 grade Celsius și maxime de 4-5 grade. Șansele de precipitații vor fi mai crescute în perioadele 27-29 noiembrie și 3-4 decembrie.

Oltenia

În Oltenia, ca și în celelalte zone, temperaturile vor scădea până la mijlocul săptămânii, urmând ca spre sfârșitul acesteia valorile din termometre să ajungă din nou la 10-12 grade Celsius. În cea de-a două săptămână vremea se va răci ajungând la valori medii de 0-2 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 4-6 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai crescută spre sfârșitul lunii și prima săptămână a lunii decembrie.