Home » Meteo » Prognoza meteo 25 octombrie – 7 noiembrie 2021. Vreme deosebit de rece. Ce temperaturi se vor înregistra în țară

Prognoza meteo 25 octombrie – 7 noiembrie 2021. Vreme deosebit de rece. Ce temperaturi se vor înregistra în țară

Alexandru Cazacu / 25.10.2021, 17:56
Prognoza meteo 25 octombrie – 7 noiembrie 2021. Vreme deosebit de rece. Ce temperaturi se vor înregistra în țară

Prognoza meteo 25 octombrie – 7 noiembrie 2021. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne aduc estimările meteorologice pentru următoarele două săptămâni. Află în continuarea acestui articol cum va fi vremea în România la sfârșit de octombrie și începutul lunii noiembrie.

Prognoza meteo 25 octombrie – 7 noiembrie 2021. Vreme deosebit de rece

Potrivit meteorologilor ANM, în următoarele două săptămâni, vremea va fi mai rece decât cea normală pentru acest interval. În unele zone din țară, valorile termice minime vor ajunge chiar și la 2 grade Celsius. Deși primele zile a lunii noiembrie vor fi ușor mai calde, ulterior va avea loc o răcire a vremii. Haideți să vedem care este prognoza meteo pentru perioada 25 octombrie – 7 noiembrie 2021, în toate regiunile țării.

Banat

În primele zile ale intervalului de prognoză, temperaturile se vor situa sub mediile multianuale, când vom avea o medie a maximelor de 14 grade și a minime de 2…3 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, iar în perioada 1 – 4 noiembrie, vor fi în medie, valori termice maxime de 19…20 de grade Celsius. Ei bine, pentru a  doua parte a celei de-a doua săptămâni este estimată o răcire a vremii, când maximele termice vor ajunge la 12 grade Celsius, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 4 grade. În prima săptămână a intervalului, vremea fi predominant frumoasă, însă în cea de-a doua săptămână se estimează zilnic ploi, local moderate cantitativ în perioada 4 – 6 noiembrie.

Crișana

Între 25 și 29 octombrie, temperaturile vor fi sub mediile multianuale, când vom avea o medie a valorilor maxime de 14 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul a 1…2 grade Celsius. Ulterior, vremea se va încălzi treptat și va deveni mai caldă în perioada 1 – 3 noiembrie. În aceste zile,  valorile termice vor ajunge la maxime de 18…19 grade. Pentru a doua parte a celei de-a doua săptămâni se anunță o răcire a vremii, iar pe data de 7 noiembrie vom avea o medie a maximelor de 11 grade Celsius, iar minimele se vor situa în jurul a 4 grade. În ceea ce privește precipitațiile, prima săptămână va fi caracterizată de o vreme predominant frumoasă. Cu toate acestea, în cea de-a doua săptămână a intervalului se estimează zilnic ploi moderate cantitativ, între 2 și 5 noiembrie.

Transilvania

Până pe 30 octombrie, vremea se va menține rece în Transilvania, când valorile maxime vor ajunge, în medie, la 11…14 grade, iar minimele vor fi situate ușor sub pragul de îngheț. Cu toate acestea, în perioada 1 – 4 noiembrie, vremea se va încălzi, cu o medie a maximelor de 17…18 grade și minime de 5…7 grade. Spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni, se estimează o răcire a vremii, când temperaturile maxime vor ajunge la 10…11 grade Celsius, iar cele minime la 2…3 grade. La fel ca și în celelalte regiuni, prima săptămână va fi caracterizată de o vreme predominant frumoasă, însă în cea de-a doua săptămână de prognoză, probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai ridicată.

Prognoza meteo 25 - 7 noiembrie 2021. Vreme deosebit de rece în România
Prognoza meteo 25 – 7 noiembrie 2021. Vreme deosebit de rece în România

Maramureș

În Maramureș, până pe 30 octombrie, vremea va fi puțin mai rece decât cea normală pentru această perioadă, în special pe parcursul nopților, când vor fi temperaturi maxime, în medie de 13…15 grade, iar cele minime se vor situa între 0 și 2 grade. Ulterior, vremea se va încălzi, iar în intervalul 1-4 noiembrie, media maximelor va ajunge la 16…18 grade, iar cea a minimelor la 6…8 grade. Începând din 5 noiembrie, valorile termice maxime vor scade și vor ajunge la 10…11 grade Celsius. Prima săptămână vine cu o vreme predominant frumoasă, iar în cea de-a doua probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai ridicată, mai ales între 2 și 6 noiembrie.

Moldova

Potrivit meteorologilor, până pe 30 octombrie, vremea va fi mai rece decât cea normală pentru această perioadă, în special mai noaptea. Temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul a 11…14 grade, iar cele minime între 1 și 3 grade Celsius. Ulterior, vremea se va încălzi, iar în intervalul 1-4 noiembrie, media maximelor va ajunge la 16…18 grade și a cea a minimelor la 6…9 grade Celsius. Din 5 noiembrie, vremea se va răci, iar temperaturile maxime  vor fi, în medie de 11…12 grade. Chiar și a doua săptămână a intervalului va fi caracterizată de un regim pluviometric deficitar, când probabilitatea de ploi slabe va fi mai ridicată doar în perioada 4 – 7 noiembrie.

Dobrogea

Până la sfârșitul lunii octombrie, temperaturile se vor situa sub mediile multianuale, ajungând în medie la valori maxime de 11….14 grade și minime de 5…7 grade Celsius. În perioada 1 – 5 noiembrie, vremea va deveni ușor mai caldă decât cea normală pentru acest interval, când maximele termice vor ajunge la 15….17 grade, iar minimele se vor situa în jurul a 9…11 grade. Apoi, vremea se va răci, iar pe 7 noiembrie, sunt estimate maxime de 13…14 grade și minime de 7…8 grade. Din punct de vedere al precipitațiilor, regimul pluviometric va fi deficitar pe tot parcursul intervalului de prognoză. Cu toate acestea, probabilitatea pentru ploi slabe va fi puțin mai mare în intervalul 4 – 7 noiembrie.

Muntenia

În această regiune, vremea va fi mai rece decât de obicei, până pe data de 30 octombrie, când vor fi  maxime, în medie de 12…14 grade și de minime de 1…3 grade Celsius. Ulterior, între 1 și 4 noiembrie, vremea se va încălzi ușor, cu o medie a valorilor maxime de 17…19 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire a vremii va determina la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, valori termice maxime de 13…14 grade și minime de 5…6 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe la va fi mai ridicată în 4 – 7 noiembrie, însă în restul zilelor vor fi doar izolat burnițe.

Oltenia

În primele cinci zile de prognoză, temperaturile vor fi situate sub mediile multianuale, când maximele vor ajunge la o medie de 12…14 grade, iar minimele se vor situa în jurul a 2…4 grade Celsius. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, iar în perioada 2 – 4 noiembrie, valorile termice maxime vor ajunge la 17…18 grade și minimele la 7…9 grade Celsius. Pentru a doua parte a celei de-a doua săptămâni este estimată o răcire a vremii, iar pe 7 noiembrie, maximele vor ajunge la o medie de 12…13 grade. În prima săptămână a intervalului, doar izolat și trecător va ploua slab, însă în cea de-a doua săptămână, probabilitatea pentru ploi slabe va fi ușor mai ridicată în perioada 3 – 7 noiembrie.