Home » Meteo » Prognoza meteo 28 martie – 10 aprilie 2022. Ce se întâmplă cu vremea în România. Răcire accentuată în aceste zone

Prognoza meteo 28 martie – 10 aprilie 2022. Ce se întâmplă cu vremea în România. Răcire accentuată în aceste zone

Cojocaru Cristian / 28.03.2022, 14:50
Prognoza meteo 28 martie – 10 aprilie 2022. Ce se întâmplă cu vremea în România. Răcire accentuată în aceste zone

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru perioada 28 martie – 10 aprilie 2022. Potrivit acestora, vremea frumoasă se va menține în continuare în majoritatea regiunilor țării pentru următoarele săptămâni. Află cum va fi vremea în fiecare regiune a țării pentru următoarea perioadă.

Prognoza meteo pentru sfârșitul lunii martie

Meteorologii au anunțat vreme favorabilă în toată țara pentru următoarele două săptămâni. Potrivit ANM, temperaturile maxime se vor situa în jurul a 20 de grade Celsius, iar începutul lunii aprilie va fi unul cu zile răcoroase. Cu toate acestea, începând cu 4 aprilie, vremea se va încălzi. Iată prognoza meteo pentru fiecare regiune a țării.

Banat

În perioada 28 martie – 1 aprilie temperatura medie în Banat va fi cuprinsă între 17 și 20 de grade Celsius, în timp ce minimele vor arăta valori cuprinse între 0 – 2 grade. Ulterior, vremea se va răci accentuat, iar până pe 6 aprilie, maximele se vor situa în jurul a 6 grade Celsius. Începând cu data de 4 aprilie, va avea loc o încălzire treptată, ajungându-se la temperaturi de 17-18 grade Celsius. În perioada 31 martie – 3 aprilie, șansele de precipitații vor fi crescute pe arii restrânse.

Crișana

În Crișana, perioada 28 martie – 1 aprilie este reprezentată de temperaturi cuprinse între 16 – 19 grade Celsius, în timp ce minimele vor arăta valori cuprinse între -1 și 0 grade Celsius. Din data de 4 aprilie, va avea loc o încălzire treptată a temperaturii, iar valorile vor ajunge la 16 – 17 grade Celsius. Probabilitatea de precipitații va crește în perioada 31 martie – 3 aprilie.

Transilvania

În Transilvania, în prima parte a intervalului, temperaturile vor fi mai mari decât în mod normal, valorile din termometre arătând 16 – 17 grade Celsius, iar minimele cuprinse între -4 și -2 grade. Răcirea bruscă a temperaturii va interveni în data de 3 și 4 aprilie, urmând ca apoi acestea să urce treptat până la maxime cuprinse între 14 – 16 grade. Nivelul de precipitații va fi unul mai ridicat în perioada 31 martie – 3 aprilie.

prognoza meteo martie
Valorile din termometre vor arata o crestere dupa data de 5 aprilie

Maramureș

În perioada 28 -31 martie, în Maramureș temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal, maximele fiind cuprinse între 15 – 17 grade Celsius, iar minimele între -3 și -2 grade Celsius. Răcirea bruscă va avea loc în data de 3 aprilie și 4 aprilie. Încălzirea vremii va surveni după această dată și se vor înregistra temperaturi cuprinse între 12 și 15 grade Celsius, în timp ce probabilitatea de precipitații va fi mai crescută în perioada 31 martie – 3 aprilie.

Moldova

În Moldova, temperaturile vor atinge maxime de 20 de grade Celsius în perioada 28 martie – 1 aprilie. Ulterior acestei date, vremea va cunoaște o răcire bruscă, termometrele arătând valori cuprinse între 6 și 8 grade Celsius. Începând cu 5 aprilie, vremea se va încălzi treptat, ajungând la 14  – 18 grade Celsius, dar și o posibilate de precipitații mai crescută în intervalul 31 martie – 3 aprilie.

Dobrogea

Vremea va deveni mai caldă în perioada 29 martie – 2 aprilie, cu maxme cuprinse între 18 și 20 de grade Celsius, și minime între 2 – 4 grade în timpul nopții. După data de 4 aprilie, vremea se va încălzi treptat, valorile din termometre arătând maxime cuprinse între 14 și 17 grade Celsisu. În zilele de 2 și 3 aprilie, șansele de precipitații vor fi mai crescute.

Muntenia

Temperaturile în Muntenia, în perioada 29 martie – 1 aprilie vor fi cuprinse între 21 și 23 de grade Celsius. Ca și în celelalte regiuni, răcirea va avea loc în data de 3 aprilie și 4 aprilie, urmând ca încălzirea treptată să aducă maxime de 16 – 19 grade Celsius. Probabilitatea de precipitații va fi mai crescută în perioada 1 – 3 aprilie, iar izolat vor fi înregistrate cantități însemnate de apă.

Oltenia

Vremea va fi caldă în Oltenia în perioada 29 martie – 1 aprilie, cu temperaturi maxime cuprinse între 18 – 21 grade Celsius, în timp ce minimele vor arăta 1 – 3 grade în termometre. Chiar dacă temperatura va cunoaște o scădere în zilele de 3 și 4 aprilie, valorile din termometre vor crește ulterior la 16 – 18 grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie.

La munte

Temperaturile medii la munte vor fi cuprinse între 7 și 9 grade Celsius după care, în data de 3 și 4 aprilie, termometrele vor înregistra valori negative în jurul a – 2 grade. Vremea se va încălzi ulterior, ajungând din nou la 7 – 8 grade Celsius. În zilele de 31 martie, 1 și 2 aprilie, cantitatea de precipitații va fi una însemnată.