Home » Meteo » Prognoza meteo 8-21 august 2022. Cum va fi vremea în România. Precizări importante de la ANM

Prognoza meteo 8-21 august 2022. Cum va fi vremea în România. Precizări importante de la ANM

Alexandru Cazacu / 08.08.2022, 17:00
Prognoza meteo 8-21 august 2022. Cum va fi vremea în România. Precizări importante de la ANM

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au publicat prognoza meteo 8-21 august 2022. Conform meteorologilor, în următoarele două săptămâni, vremea va fi, în general, normală pentru această perioadă a anului. Cu toate acestea, la începutul intervalului, vremea se va mai răcori în unele zone din țară. Ulterior, în cea de-a doua săptămână, valorile termice vor crește treptat.

Prognoza meteo 8-21 august 2022. Cum va fi vremea în România

Potrivit meteorologilor ANM, în primele două zile ale intervalului de prognoză, valul de aer cald se va menține în Muntenia, Oltenia, Dobrogea continentală și în sudul Moldovei, unde vom avea temperaturi cuprinse între 24 și 37 de grade Celsius. În schimb, începând de miercuri se așteaptă o răcire a vremii în aproape toate regiunile țării. Acestea fiind spuse, haideți să vedem cum va fi vremea în România, în următoarele două săptămâni.

Vremea în Banat

La începutul intervalului de prognoză vremea se va răcori puțin, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Astfel, vom avea temperaturi maxime de 25 – 29 de grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 13 și 17 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile vor crește treptat, iar ziua vor fi maxime de 30-32 de grade. Minimele din timpul nopții vor fi de 15-19 grade.

Conform meteorologilor, în primele zile ale intervalului vor fi posibile manifestări de instabilitate atmosferică, iar pe alocuri se pot cumula cantități de apă însemnate. Regimul pluviometric va fi mai ridicat în intervalul 14-19 august.

Crișana

În primele zile, vremea va fi în răcorire, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Așadar, la începutul intervalului, maximele termice vor fi cuprinse între 25 și 29 de grade Celsius. Minimele din timpul nopții vor fi de 13-15 grade, potrivit meteorologilor ANM. În cea de-a doua săptămână de prognoză, valorile termice vor crește treptat și vor fi maxime de 30-32 de grade.

Apariția averselor este posibilă în primele zile, iar pe alocuri se pot cumula cantități mai însemnate de apă. Probabilitate de ploi va fi mai ridicată în intervalul 15-18 august.

Meteo 8-21 august 2022 – Transilvania

În primele zile de prognoză, temperaturile vor fi în scădere, iar la mijlocul primei săptămâni vor fi medii ale maximelor de 21-24 de grade. În restul zilelor, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei, când se vor înregistra 25-29 de grade Celsius. Temperaturi mai ridicate (local de peste 30 de grade în partea de vest a regiunii) se pot înregistra în Între 16 și 18 august. În primele zile ale intervalului, pe arii extinse vor fi manifestări de instabilitate atmosferică. Pe alocuri se vor cumula cantități de apă mai însemnate. Probabilitatea de ploi va fi mai ridicată și după 15 august.

Maramureș

Intervalul debutează cu valori termice în scădere, însă apropiate de cele normale pentru această perioadă. La mijlocul primei săptămâni de prognoză, vremea va fi relativ răcoroasă, când vor medii ale maximelor de 24-28 de grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, iar la câmpie va deveni călduroasă, când valorile diurne vor fi cuprinse între 28 și 31 de grade. Minimele din timpul nopții vor fi de 14-16 grade.

În primele zile ale intervalului, manifestările de instabilitate atmosferică își vor face apariția, iar pe alocuri se pot cumula cantități de apă semnificative. Regimul pluviometric va fi mai ridicat între 15 și 18 august, potrivit specialiștilor ANM.

Moldova

În Moldova, primele zile vor fi caracterizate de valori termice în scădere. În nordul și centrul regiunii, mediile maximelor vor fi cuprinse între 21 și 25 de grade. În schimb, în partea de sud a Moldovei, va persista o vreme călduroasă, cu temperaturi de 31-34 de grade, în 8 și 9 august. Apoi, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice (26-29 grade Celsius). Noaptea vor fi minime de 13-17 grade. În cea de-a doua săptămână, vremea se va încălzi, iar temperaturile vor depăși 30 de grade, mai ale în sudul regiunii.

În primele zile ale intervalului vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, însă cantități moderate de apă se vor cumula doar pe spații mici. Probabilitatea de ploi va fi mai ridicată și în intervalul 14-15 august.

Prognoza meteo 8-21 august 2022
Prognoza meteo 8-21 august 2022. Cum va fi vremea în România

Meteo 8-21 august 2022 – Dobrogea

În aproape tot intervalul (mai ales între 8 și 10 august, dar și după 17 august), temperaturile vor fi ridicate. În vestul regiunii, vremea va fi caniculară, cu medii ale maximelor de 30-35 de grade. Între 13 și 15 august, valorile termice vor fi mai ponderate (27-29 de grade Celsius). Probabilitatea de precipitații va fi în general scăzută, iar aversele locale pot apărea în perioada 13-15 august.

Muntenia

Pe aproape tot parcursul celor două săptămâni, mai ales în 8 și 9 august, dar și după data de 17 august, vremea va fi călduroasă, chiar caniculară la câmpie. Astfel că, media maximelor va fi de 30-35 de grade, iar cea a minimelor de 17-21 de grade Celsius. În perioada 10-14 august, valorile termice vor fi mai ponderate, apropiate de cele normale pentru această perioadă. În timpul zilei vor fi 28-32 de grade, iar minimele se vor situa, în medie, între 15 și 18 grade.

La începutul intervalului, local în vestul și nordul Munteniei și doar pe spații restrânse se vor semnala averse și descărcări electrice. În jurul datei de 14 august, pe alocuri vor fi posibile ploi.

Prognoza meteo 8-21 august 2022 – Oltenia

În aproape toate zilele de prognoză, însă mai ales în 8, 9 și după 17 august, vremea va fi călduroasă, iar la câmpie caniculară. Mediile maximelor se vor situa în jurul a 30-34 de grade, iar minimele vor fi de 18-22 de grade. Cu toate acestea, după 10 august, vremea se va mai răcori, iar până pe data de 14 august, temperaturile vor fi apropiate de cele specifice perioadei (ziua 26-31 de grade, iar noaptea 14-17 grade).

La începutul intervalului vor apărea manifestări de instabilitate atmosferică, iar pe spații restrânse se pot cumula cantități de apă mai însemnate. Apoi, averse pe spații mici vor fi posibile în cursul după-amiezilor, în perioada 14-15 august.

Vremea la munte

În majoritatea zilelor din intervalul de prognoză, vremea va fi călduroasă, cu valori mai ridicate decât cele specifice. Mediile maximelor vor fi de 18-25 de grade, iar cele ale minimelor se vor situa în jurul a 8-16 grade. Totuși, în intervalul 10-13 august, vremea va fi mai răcoroasă, chiar rece la altitudini mari. Valorile termice din timpul zilei vor ajunge la 12-20 de grade, iar noaptea la 6-14 grade Celsius, în medie.

La începutul celor două săptămâni, pe arii extinse pot apărea averse și se vor cumula cantități mai însemnate de apă. Ulterior, ploile își vor face apariția pe alocuri, mai ales în cursul după-amiezilor.