Home » Meteo » Prognoza meteo 9 august – 6 septembrie 2021. Vremea în România. Unde vor fi cele mai multe ploi

Prognoza meteo 9 august – 6 septembrie 2021. Vremea în România. Unde vor fi cele mai multe ploi

Alexandru Cazacu / 06.08.2021, 11:55
Prognoza meteo 9 august – 6 septembrie 2021. Vremea în România. Unde vor fi cele mai multe ploi

Meteo 9 august – 6 septembrie 2021. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne aduc prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în România, până pe 6 septembrie, puteți afla în continuarea acestui articol.

Prognoza meteo 9 august – 6 septembrie 2021. Cum va fi vremea în România

Potrivit meteorologilor, în intervalul 6 august, între orele 10:00 și 19:00, local în Muntenia, Moldova și la munte sunt estimate perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

De asemenea, în intervalul menționat, în Dobrogea, estul Munteniei, în jumătatea sudică a Moldovei și în Carpații de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe alocuri 50…60 l/mp.

Revenind la subiectul nostru, hai să vedem cum va fi vremea în România în perioada 9 august – 6 septembrie. Se pare că în primele două săptămâni ale intervalului de prognoză, vremea va fi puțin mai caldă decât normalul acestei perioade. Cu toate acestea, în perioada 23 – 30 august, în special în nord și  est, valorile termice vor începe să scadă.

Vremea în perioada 9 august - 6 septembrie
Vremea în perioada 9 august – 6 septembrie

Vremea în săptămâna 9 – 16 august

În prima săptămână a intervalului, temperaturile vor fi puțin mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, însă cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Din punct de vedere al precipitațiilor, regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în restul regiunilor va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă din an.

Prognoza meteo pentru săptămâna 16 – 23 august

În a doua săptămână a intervalului de prognoză, temperatura medie a aerului va di de asemenea ușor mai ridicată decât cea normală pentru această perioadă din an, în cea mai mare parte a țării, însă cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi puțin mai ridicate în jumătatea estică a teritoriului, dar mai ales în regiunile nord-estice. În rest, acestea se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă a anului.

Săptămâna 23 – 30 august

Ei bine, după cum am menționat și mai sus, începând din 23 august vremea se va răci. Așadar, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă a anului, în regiunile nordice și estice. În restului regiunilor, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 23 – 30 august, regimul pluviometric va fi în general excedentar, în special în regiunile nord-estice și zona Carpaților Orientali. Excepție vor face regiunile nord-vestice și extremitatea de sud a teritoriului, unde cantitățile de apă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 30 august – 6 septembrie

În ultima săptămână de prognoză, mediile temperaturilor se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, însă este posibil să fie puțin mai coborâte în regiunile estice și cele nord-estice ale țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales zonele montane, potrivit meteorologilor ANM.