Home » Meteo » Vremea de Paște 2022. Ce temperaturi și fenomene meteo sunt anunțate în România. Precizări importante de la ANM

Vremea de Paște 2022. Ce temperaturi și fenomene meteo sunt anunțate în România. Precizări importante de la ANM

Manolică Anca / 18.04.2022, 16:00
Vremea de Paște 2022. Ce temperaturi și fenomene meteo sunt anunțate în România. Precizări importante de la ANM

Vremea de Paște 2022. Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru perioada 18 aprilie – 1 mai 2022. Potrivit acestora, vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor țării pentru următoarele săptămâni. Află cum va fi vremea în fiecare zonă din țară, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). A fost emisă chiar și o informare meteo de vreme deosebit de rece.

Vremea de Paște 2022 în fiecare zonă din țară

Meteorologii au anunțat vreme rece în toată țara pentru următoarele două săptămâni. Iată prognoza meteo pentru fiecare regiune a României.

Banat

În perioada 18 – 20 aprilie, vremea va fi deosebit de rece, temperatura medie maximă situându-se în jurul a 11 grade. După această dată,  temperatura aerului va creşte treptat, pe 22 aprilie ajungând la valori de 18 – 19 grade în medie, care vor caracteriza intervalul 23 – 27 aprilie. Din 27 aprilie şi până la sfârşitul lunii, variaţiile termice vor fi nesemnificative de la o zi la alta, maxima regională fiind de 16 – 18, în medie.

Temperaturile minime nu vor depăşi un grad, la începutul intervalului, urmând apoi să mai crească până spre valori medii de 8 grade în data de 27 aprilie. De la această dată şi până la sfârşitul intervalului, tendinţa temperaturii aerului va fi de scădere uşoară spre medii în jurul a 6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată între 17 – 20 aprilie şi din nou în intervalul 22 – 30 aprilie.

Crișana

Vreme deosebit de rece la începutul intervalului, cu medii de maximum 10 – 11 grade. După data de 20 aprilie, se vor înregistra creșteri de temperatură, de până la 17 – 18 grade, valori ce vor caracteriza întreg intervalul 22 – 27 aprilie.

În ceea ce priveşte vremea pe timp de noapte, temperatura va fi între -1 şi 0 grade, în primele trei nopţi, după care va creşte până spre 8 grade, pe 26 aprilie. În intervalul 27 aprilie – 1 mai, media minimelor va ajunge treptat la valori în jurul a 4 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în zilele de 19 şi 20 aprilie, dar şi în intervalul 22 aprilie – 1 mai.

Vremea de Paște 2022 în Transilvania

În prima parte a intervalului, vremea va fi deosebit de rece, media maximelor fiind de 8 – 9 grade. De pe 20 aprilie, media maximelor va creşte treptat, ajungând până la 18 grade, în zilele de 24 şi 25 aprilie Va urma apoi o nouă răcire a vremii, astfel că până la sfârşitul intervalului temperatura aerului să scadă până spre 14 grade, în medie.

Media minimelor, în primele două nopţi, va fi în jur de -4 grade, dar va creşte până spre 4 – 5 grade, pe 26 aprilie. Ulterior, media minimelor va scădea până la finalul intervalului spre valori în jurul a două grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în zilele de 19 şi 20 aprilie şi în intervalul 24 aprilie – 1 mai.

Maramureș

Și în această regiune a țării vremea va fi foarte rece la începutul intervalului. Media valorilor pe timp de zi va fi în jurul a 10 grade, urmând ca temperatura să crească, pe 25 aprilie ajungând la valori de circa 18 grade. Va urma apoi din nou o răcire a vremii, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, media maximelor situându-se în jurul a 14 grade.

Media minimelor va fi între -3 şi -2 grade, luni şi marţi noaptea, crescând apoi până spre 7 grade, în 26 aprilie. Ulterior, vremea se va răci din nou, până la sfârşitul intervalului de prognoză media minimelor fiind de 4 grade.

Moldova

Pe început de interval, vremea va fi foarte rece pentru data din calendar, media maximelor termice situându-se în jurul valorii de 10 grade, iar a minimelor în jurul valorii de -1 grad. Apoi, temperatura aerului va înregistra o creștere, în data de 25 aprilie media maximelor ajungând la 18 de grade, în timp ce minima se va situa la 8 grade, în 27 aprilie.

Până la finalul intervalului, temperatura aerului va fi în scădere, media maximelor ajungând 14 grade, iar minimele la 4 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în zilele de 20 şi 21 aprilie, precum şi în intervalul 25 aprilie – 1 mai.

Vremea de Paște 2022 în fiecare zonă din țară
Vremea de Paște 2022 în fiecare zonă din țară

Vremea de Paște 2022 în Dobrogea

În primele două zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 – 11 grade. După data de 19 aprilie, vremea va începe să se încălzească ușor, media maximelor ajungând la 16 grade, în 27 aprilie, după care se va răci iar, media maximelor urmând a coborî spre 14 grade în zilele de 30 aprilie şi 1 mai.

Media minimelor va ajunge de la 3 – 4 grade, în intervalul 18 – 20 aprilie, la valori de 9 grade, în perioada 27 – 29 aprilie. Până la finele intervalului, temperatura va scădea iar până spre 8 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare pe data de 20 aprilie, dar şi în intervalul 25 aprilie – 1 mai.

Muntenia

În această regiune, media maximelor va fi în creştere treptată, ajungând de la 11 grade, în primele două zile, până la 20 de grade în perioada 25 – 27 aprilie. Ulterior, temperatura aerului va scădea şi se va ajunge la temperaturi medii maxime de 17 – 18 grade.

Pe timp de noapte, temperaturile vor fi scăzute în primele zile ale intervalului, când media regională a minimelor va fi de cel mult două grade. Va urma apoi o creștere a temperaturii cu valori de până la 8 grade, în intervalul 26 – 29 aprilie, iar în ultimele nopţi va coborî spre 6 – 7 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în zilele de 19 şi 20 aprilie, apoi în intervalul 25 aprilie – 1 mai.

Oltenia

În primele trei zile ale intervalului, vremea va fi foarte rece, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 – 11 grade. După ziua de 20 prilie, vremea va începe să se încălzească uşor, media maximelor ajungând la 19 grade, în perioada 25 – 28 aprilie. Ulterior, vremea se va răci şi media maximelor va ajunge până spre 16 – 17 grade, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Media minimelor va urca treptat de la 1 – 2 grade, în intervalul 18 – 21 aprilie, spre valori de 8 grade, în perioada 26 – 29 aprilie, după care va scădea uşor spre 6 grade până la sfârşitul intervalului. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în perioada 18 – 20 aprilie şi în intervalul 22 aprilie – 1 mai.

Vremea de Paște 2022 la munte

În zonele montane, temperaturile vor fi scăzute, cu medii maxime de 0 – 2 grade. Din 21 aprilie, vremea se va încălzi uşor, astfel încât media maximelor va ajunge la 8 grade, în perioada 23 – 27 aprilie, inclusiv în zilele de Paște. Ulterior, va urma o răcire, media maximelor urmând a coborî uşor la 6 grade, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni din interval.

Totuşi, mai târziu media minimelor va creşte treptat de la -8 grade, în intervalul 18 – 20 aprilie, spre valori de două grade, în intervalul 25 – 27 aprilie, după care va scădea iar spre -1 grad, până la sfârşitul perioadei de referință. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în intervalul 18 – 20 aprilie, precum şi între 24 aprilie şi 1 mai.

Informare meteo de vreme deosebit de rece

Mai mult, luni, 18 aprilie, ANM a emis și o informare meteo de vreme deosebit de rece valabilă până pe 20 aprilie, ora 10:00. În acest interval, temperaturile vor fi scăzute, parcursul nopților local în nordul și centrul țării, precum și în zonele submontane, temperaturile minime vor fi preponderent negative, urmând a se produce și brumă.

La munte sunt șanse și să ningă, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă. Izolat și trecător vor exista precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și în restul țării.

În prima zi de atenționare, vântul va avea intensificări în estul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.