Home » Meteo » Vremea de Paște, în România. Prognoza meteo pentru 5 aprilie – 3 mai 2021. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

Vremea de Paște, în România. Prognoza meteo pentru 5 aprilie – 3 mai 2021. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

Manolică Anca / 02.04.2021, 12:13
Vremea de Paște, în România. Prognoza meteo pentru 5 aprilie – 3 mai 2021. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

Vremea de Paște, în România. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie vin cu informații noi despre vremea din perioada 5 aprilie – 3 mai 2021. Iată ce vești noi ne aduc.

Vremea de Paște, în România

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, între 5 aprilie și 3 mai. Potrivit estimărilor meteorologilor, în prima parte a intervalului menționat, vremea va fi mai rece decât normalul perioadei, cu temperaturi negative în regiunile de munte. Valorile termice urmează să crească din a doua parte a lunii aprilie, pentru ca la începutul lui mai, în perioada Paștelui ortodox, vremea să fie foarte caldă în toată țara.

În săptămâna 05.04.2021 – 12.04.2021, valorile termice vor fi mai mici decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, în regiunile intracarpatice și la munte fiind o abatere termică negativă ușor mai accentuată. Şi în acest interval va ploua mai puţin decât de obicei, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

În urmoarea săptămână, 12.04.2021 – 19.04.2021, temperatura medie a aerului va avea valori mai apropiate față de normalul perioadei, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate zonele, dar mai ales în cele montane.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie anunță o creștere a temperaturilor din a doua jumătate a lunii aprilie
Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie anunță o creștere a temperaturilor din a doua jumătate a lunii aprilie

Vremea în săptămâna 19.04.2021 – 26.04.2021

În a treia săptămână a intervalului, temperaturile medii ale aerului se vor apropia de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea de Paște, în România. În săptămâna 26.04.2021 – 03.05.2021, mediile temperaturilor se vor situa peste cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile.

Vremea de Paște, la catolici

Anul acesta, Paștele catolic cade în weekend-ul 3-4 aprilie. Astfel, vremea se mai răcește și sunt așteptate ploi și chiar ninsori în unele zone, Vineri, 2 aprilie, vremea va fi caldă în multe zone din țară, însă crește instabilitatea. Sunt anunțate ploi sub formă de aversă în Transilvania, Maramureș și Moldova, iar după-amiaza și seara și în Muntenia și Dobrogea, unde vor fi descărcări electrice și chiar condiții de grindină. Atmosfera va fi una mohorâtă.

Local, vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe crestele înalte de munte. De asemenea, în zona montană înaltă, trecător vor fi precipitații mixte. Maximele termice ajung pe la 21 de grade Celsius. Weekend-ul va începe cu vreme rece și cu precipitații pe arii extinse. Ziua, vor fi sub formă de ploaie, urmând ca pe timpul nopții să se transforme în lapoviță și chiar ninsoare în Maramureș, Transilvania și trecător în zonele deluroase din estul țării. Temperaturile maxime vor fi situate între 7 și 15 grade Celsius.

Prin urmare, Paştele catolic va fi diferit de Florii, după cum spune și tradiţia, pentru că vremea va deveni instabilă şi mai rece decât normalul perioadei.