Home » Life & Style » Ce aduce prielnic luna Aprilie – simboluri și numerologie

Ce aduce prielnic luna Aprilie – simboluri și numerologie

Astrolog D. Mădă / 01.04.2021, 19:44
Ce aduce prielnic luna Aprilie – simboluri și numerologie

Șnurul în alb și roșu al mărțișorului și-a găsit stăpân, un copac înflorit, să poarte tradiția mai departe, să aducă belșug. A sosit și „Pirerul cu întâia rândunică” după cum observă Ion Pillat într-un poem pe această temă.

Luna Aprilie, luna care „Priește, dar și jupuiește”

În cultura populară românească se spune despre Aprilie că este luna care „Priește, dar și jupuiește” perioada de acum fiind fie prielnică culturilor, fie capricioasă și prevestitoare de timp secetos.

Cu o acoperire mult mai globală, 1 Aprilie este ziua păcălelilor, apărută inițial prin confuzia creată la introducerea noului calendar, cel gregorian folosit și astăzi. Dincolo de supersiții 1 Aprilie este o zi în care ni se aduce aminte să râdem cu poftă, organismul nostru știind să ne fie recunoscător pentru fiecare porție de râs și voie bună.

Numele s-a păstrat din latinescul Aprilis, a cărui traducere este asociat cu verbul „aperire” = a deschide, fiind perioada când natura ne surprinde plăcut cu un spectacol de culori, flori și triluri. Alte propuneri privind originile denumirii de Aprilie sunt legate de zeița frumuseții, a iubirii  denumită Afrodita de către greci și Venus de către romani.

Luna Aprilie
Luna Aprilie

Din punct de vedere astral planeta Venus schimbă energia în partea a doua a lunii, iar din data de 14.04.2021 își începe călătoria în semnul Taur, cea ce face din acestă conexiune una fericită (primul domiciliu). Este o energie feminină de pământ, motiv pentru care de la acestă dată plăcerile, pasiunile, dorințele și relațiile noastre pot să prindă formă, structură și mai multă stabilitate.

Este înzestrată cu o putere mare de materializare, aducând în jurul nostru armonie, devotament și sociabilitate.

Deasemenea din 20.04.2021 Soarele (eul nostru/personalitate) se mută în semnul Taur (sezonul Taurului), semn guvernat de însăși Afrodita – Venus.

Printre florile lunii Aprilie ies în evidență frumoasele margarete, simbol al copilăriei, inocenței, al primăverii care și-a reluat pe deplin atribuțiile, readucând la viață natura întreagă. În Limbajul Victorian al Florilor, o altă floare care își face apariția în luna în curs este laleaua, simbol al spiritualității, înțelepciunii și iubirii. Iar lăcrămioarele, după cum e vorba din popor apărute la primul cântec al privighetorii, aduc culoare în grădină.

Numerologie. Cifra 4
Cifra 4

Numerologie. Semnificația cifrei 4

Din punct de vedere numerologic, cea de-a patra lună a anului este încărcată cu o energie ale cărei simboluri sunt stabilitatea, tangibilitatea. În plus, numărul 4 simbolizează „terestrul, totalitatea celor create și a celor relevate”.

Vă invit la un joc de investigare și contemplare a momentului prezent, și anume de a continua lista: Lucruri existente în lume desemnate de numărul 4.

Am să încept cu cele 4 puncte cardinale, norocul reprezentat de trifoiul cu 4 foi, 4 funcțiuni fundamentale ale gândirii analizate de Jung: gândirea, sentimentul, intuiția și senzația; pătratul (4 laturi egale – stabilitate și echilibru) care reprezintă structura, fundația la orice lucru pe care vrem să îl construim (fie că vorbim de o casă, o relație sau orice întreprindem în viață).

În tarot energia și simbolistica numărului 4 o regăsim în Arcana Majoră “Împăratul “- “Îmi cunosc propria putere”.

Reprezintă disciplina, structura, stabilitatea, curajul, loialitatea și forța liniștită, iar la pol opus excesul de putere, lipsa de empatie și orgoliul.

Imaginea Împăratului poate sugera printre altele, capacitatea noastră de a ne orienta și învăța noi metode de lucru, ordine și rutină zilnică, mult mai utile și benefice, care pot aduce plus valoare propriei vieți și nu numai, pe termen lung.

Tarot. Împăratul
Tarot. Împăratul

Vibrația lui 4

Astrologic, vibrația lui 4 este specifică zodiilor Taur și Fecioară, guvernată de planeta Marte și caracterizată de elementul pământ. Cu alte cuvinte acțiunea se derulează prin pași mici, siguri așa cum îi este bine Taurului, însă însoțiți de multă determinare și responsabilitate cum propune energia Fecioarei.

În lumina acestor informații, vă învit să meditați acum la început de Aprilie la lucrurile și acțiunile care vă priesc, în care merită să vă investiți energia, resursele și timpul. Principal este să avem grijă de noi și cei din jurul nostru, de cum suntem fizic, dar și cum ne mai este sufletul pentru a ne putea bucura cu adevărat de potențialul nostru.

În lectura de specialitate, este subliniat faptul că „sub această cifră nimic nu vine ușor, dar perseverența, organizarea și munca aduc rezultate durabile în timp, precum și o altfel de mentalitate, mai matură, mai înțeleaptă.”

Neobosit voi aduce in atenție importanța de a ne asuma deciziile, de a depune efortul necesar reușitei nu de a lăsa greul pe instrumentele (cristale, plante, ritualuri etc) care ne pot susține energia creatoare.