Home » Sănătate » 5 vedete din România, infectate cu coronavirus. Cum și-a lăsat amprenta asupra lor virusul nemilos

5 vedete din România, infectate cu coronavirus. Cum și-a lăsat amprenta asupra lor virusul nemilos

Redactia Știri / 13.10.2020, 14:24

S-au îmbolnăvit de coronavirus, însă au reușit să se vindece de nemilosul virus, iar acum povestesc despre experiența lor. Vedetele din România, care au fost diagnosticate cu Covid, au dezvăluit momentele dificile prin care au trecut în perioada în care au fost infectate cu virusul care a făcut prăpăd peste tot în lume. Adriana Trandafir, Marcel Pavel, Alina Pușcaș, Adelina Pestrițu, Andreea Esca, acestea sunt doar câteva dintre celebritățile autohtone care au vorbit despre experiența trăită.

Vedete cu coronavirus România

Ca peste tot în lume, coronavirusul și-a lăsat amprenta și în România. Numeroase vedete au recunoscut faptul că au fost infectate cu acest virus și au vorbit deschis despre experiența trăită, în speranța că le va putea fi altfel de folos și celorlați.

În ciuda declarațiilor făcute, nu au întârziat să apară suspiciunile, fiind persoane care au pus la îndoială cele auzite. Vă prezentăm mai jos câteva situații ale vedetelor autohtone care au spus că s-au confruntat cu coronavirusul. Ce le-a făcut să-și facă testul covid, cum s-a manifestat virusul asupra lor, puteți afla din mărtursurile făcute de acestea!

Adriana Trandafir: „M-am rugat la Dumnezeu să mă ia”

Adriana Trandafir este una dintre vedetele din România care a avut mult de tras de pe urma infectării cu coronavirusul. Îndrăgita artistă a fost diagnosticată cu nemilosul virus în urmă cu 4 luni, atunci când a trecut prin momente groaznice.

În acea perioadă, actriță filma pentru un nou sezon al show-ului de transformări Te Cunosc De Undeva! de la Antena 1. Acela a fost momentul când ea și alți colegi de la emisiune au fost diagnosticați cu coronavirus.

Pentru Adriana Trandafir, experiența trăită a fost una de coșmar. Inițial, ea punea simptomele pe care le avea pe seama răcelii, însă, după ce s-a testat, ea a primit diagnosticul crunt. Artista și soțul ei au internați în spital. După câteva săptămâni de la experiența trăită, Adriana Trandafir a dezvăluit publicului cum s-a manifestat la ea coronavirusul.

„A fost o luptă pe viață și pe moarte. M-am rugat la Dumnezeu să mă ia, la cât de rău era. La mine s-au adunat toate simptomele. Eu nu știam, credeam că e o simplă răceală, nu aș fi crezut niciodată că acesta va fi diagnosticul”,  a mărturisit Adriana Trandafir la Acces Direct, emisiune difuzată la Antena 1. 

Clipele dificile petrecute pe patul de spital, dar și gândul la copiii ei, au făcut-o pe cunoscută actriță să treacă printr-o experiență dureroasă, la 64 de ani. Din fericire, aceasta a reușit să se vindece, iar ulterior a revenit la muncă alături de colegii ei.

„A fost o experienţă pe care Dumnezeu mi-a dat-o pentru că am putut să o duc, pentru că a trebuit să trec prin asta pentru a învăţa multe lecţii pe care nu le ştiam până acum. Nimic nu o sa fie cum a fost odată (…) M-am gandit la ce e mai rău, cum ar fi fost ca fiica mea să se trezească cu două coşciuge în faţa porţii”, sunt mărturisirile cutremurătoare ale celebrei actrițe.

Alina Pușcaș, fără simptome

Alina Pușcaș a mărturisit că nu a avut simptome de Covid
Alina Pușcaș a mărturisit că nu a avut simptome de Covid

Dacă Adriana Trandafir a trecut prin momente grele, Alina Pușcaș (35 de ani) se poate considera norocoasă. Ea nici măcar nu prezenta simptome ale coronavirusului, în momentul în care și-a făcut testul.

Vedeta a mers cu familia sa pentru a-și face analizele, iar dintre toți ea a fost diagnosticată cu Covid-19. Nu s-a simțit rău, nu era nici un semnal care să dea bănuit că ar avea covid, însă după ce a aflat rezultatul testului a stat internată la Spitalul Militar Mobil din incinta Ana Aslan.

„Vă mulţumesc foarte mult pentru mesajele voastre şi vreau să vă liniştesc pe unii dintre voi, care sunteţi absolut panicaţi, «aoleu, e pozitivă». Da, foarte bine, aleluia, ar trebui să mă felicitaţi pentru că sunt pozitivă şi asimptomatică, pentru că sunt într-o situaţie extrem de bună. Eu nu fac decât să aştept negativizarea şi atât, pentru că nu am nici un fel de tratament, nu am ce să tratez.

Eu sunt chiar fericită că mă imunizez cu această ocazie şi nu voi mai trăi acea panică permanentă că mă voi infecta“, așa sună mesajul pe care prezentatoarea emisiunii Te Cunosc De Undeva! l-a transmis la acea vreme fanilor.

Marcel Pavel, implicat într-un scandal uriaș

În luna iunie, cântărețul Marcel Pavel anunța public că a fost diagnosticat cu coronavirus. Mesajul lui a stârnit un val de reacții controversate. Au fost voci care au susținut că artistul a fost plătit să declare că a fost infectat cu Covid-19.

În ciuda zvonurilor apărute, Marcel Pavel s-a apărat mereu, spunând că a trecut prin clipe grele după ce a fost infectat cu acest virus. În vârstă de 60 de ani, artistul și-a ținut fanii la curent prin intermediul postărilor pe care le-a făcut în mediul online sau prin intermediul declarațiilor făcute pentru postul Antena 1.

″În ultimele zile am trecut prin momente cumplite şi de aceea este lesne de înţeles că nu am mai apărut aici pe reţelele de socializare! Regretul cel mai mare a fost acela că mass-media nu se dezminte niciodată, câteva excepţii făcând doar anumite publicaţii şi posturi de tv care au dat ştirile la modul foarte corect privind starea mea de sănătate şi cauzele reale ale acestei nenorociri care s-a abătut asupra mea, contactând o dublă pneumonie şi corelată cu acest nenorocit de COVID-19, fiindu-mi aproape fatale!

Acum, cu ajutorul bunului Dumnezeu şi al întreg personalului Institutului ‘Matei Balş‘, condus impecabil de către domnul Streinu-Cercel, am fost salvat, dar mai având încă o perioadă dificilă de trecut şi voi reveni la viaţă cum s-ar spune! Mă plec în faţa acestor eroi pentru priceperea, gesturile şi eforturile extraordinare ale medicilor, asistentelor medicale, infirmierelor Institutului ‘Matei Balş’”, este mesajul postat de cântăreț pe pagina sa de Facebook.

De altfel, și colegul său de la Te Cunosc De Undeva – Andrei Ștefănescu a fost depistat pozitiv cu covid.

Andreea Esca a trecut prin clipe de groază

Andreea Esca susține că soțul ei a trecut prin clipe cumplite din cauza coronavirusului
Andreea Esca susține că soțul ei a trecut prin clipe cumplite din cauza coronavirusului

Și știrista PRO TV, Andreea Esca, a trecut prin experiența coronavirusului. După ce a primit confirmarea că s-a vindecat, vedeta a povestit public despre experiența trăită.

Dacă ea nu a avut mari probleme de sănătate în acea perioadă, pentru soțul ei lucrurile au stat total diferit, acesta ajungând la Terapie Intensivă. Primul simptom pe care l-a prezentat Andreea Esca, care i-a dat de gândit, a fost lipsa mirosului.

„Mi-am dat seama că-mi pierdusem tot gustul, puteam să mânânc orice, n-am simţit gustul usturoiului. Mi-am făcut testul mai devreme decât cele 7 zile recomandate. Aveam o amigdalită, dar nu m-am speriat foarte tare întrucât fac destul de des. Nu m-a dus gândul către Covid”, a declarat Esca.

Vedeta a făcut mărturisiri cutremurătoare cu lacrimi în ochi. Cu toate astea, unii internauți s-au arătat neîncrezători.

„Am fost internaţi la Spitalul Victor Babeş. În cazul soţului, lucrurile s-au întâmplat mult mai grav. A fost o mare supriză. Aşa cum se gândesc tot mai mulţi, această boală e făcută de cei cu alte boli. Alex, care are 50 de ani, fără nicio boală cronică, care face sport, a făcut cea mai gravă formă dintre noi trei”, a povestit Andreea Esca.

Și în cazul ei au fost persoane care nu au crezut în mărturisirile ei, persoane care au privit cu îndoială declarațiile ei despre covid.

Adelina Pestrițu, taxată de fani

Pentru Adelina Pestrițu activitatea în mediul online s-a întrerupt în momentul în care a fost depistată pozitiv cu coronavirus. Considerată cel mai bun influencer din România, Adelina le-a dezvăluit fanilor cu lacrimi în ochi că a fost diagnosticată cu acest virus.

Întrucât a făcut o formă ușoară a virusului, vedeta a preferat să plece din spital și să stea acasă în izolare. În tot acest timp, ea a luat o pauză din mediul online. Ulterior, după ce s-a vindecat, aceasta a revenit cu explicații pentru fani.

Adelina Pestrițu a declarat că a fost infectată cu coronavirus
Adelina Pestrițu a declarat că a fost infectată cu coronavirus

”Am simţit o stare de oboseală accentuată şi mi-am dat seama că nu pot să conduc, că trebuie să mă odihnesc. Ulterior am simţit că îmi pierd din puteri din ce în ce mai mult. M-am dus să mă odihnesc, când m-am trezit am rămas fără gust şi fără miros. Evident că m-am speriat, sunt un om ca voi toţi şi am un copil, am părinţi, am socri.

Am purtat mască, m-am dezinfectat constant pe mâini, devenisem obsedată de spălat pe mâini şi iată că sunt în punctul în care am un test pozitiv Covid-19″, a susținut Adelina Pestrițu.

Fanii s-au împărțit în două tabere. Au fost persoane care i-au arătat solidaritatea, însă au existat și voci care au acuzat-o pe vedetă că minte în ceea ce privește infectarea cu coronavirus.