Home » Sănătate » 7 alimente care potolesc foamea. Ce să incluzi în meniul tău

7 alimente care potolesc foamea. Ce să incluzi în meniul tău

Voicu Costin / 10.03.2022, 09:08
7 alimente care potolesc foamea. Ce să incluzi în meniul tău

Un stil de viață echilibrat ne ajută să ne simțim mai bine și să ne prelungim viața, poate și cu câțiva ani, spun specialiștii. Uneori însă din cauza programului încărcat se întâmplă să sărim peste principalele mese ale zilei. Sau să nu prestăm o atenție deosebită asupra alimentelor pe care le consumăm. Am selectat pentru tine o serie de alimente, care potolesc foamea, și care îți pot fi de un mare ajutor atunci când nu mai știi ce și cum să mănânci.

7 alimente care potolesc foamea

Atunci când vă e foame, dar nu aveți timp să gătiți, o gustare rapidă reușește să vă ajute pentru scurt timp. Cel mai important de reținut este să alegeţi o gustare cât mai sănatoasă, care este alcătuită din fructe sau alte alimente care vă pot aduce beneficii. De evitat sunt dulciurile și chipsurile, ori alimente cu un conținut ridicat de grăsimi și aditivi. Haideți să vedem o listă cu alimente bune de consumat și care îți pot potoli și foamea pentru un timp.

Nuci, migdale, alune

Nucile, fisticul sau migdalele au grăsimi bune, fibre şi proteine. Pe lângă aportul de vitamine pe care îl aduc organismului, ele diminuează și pofta de mâncare.

Ou fiert

Unul din alimentele care nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră este oul fiert. Pe lângă conținutul bogat de vitamine pe care îl are, oul este săţios şi echilibrat din punct de vedere nutritiv. De preferat să fie consumat la micul dejun, pentru a vă oferi energie şi senzaţie de saţietate pentru câteva ore.

Peşte gras

Peştele gras, precum somonul, tonul, sardinele sau heringul este foarte bogat în acizi graşi, Omega 3 şi proteine. Peștele este considerat unul din cele mai sănătoasă alimente, atâta timp cât este un peşte de calitate și crescut în condiții propice. Pe lângă faptul că îți oferă o gustare sănătoasă, ajută și la senzația de sațietate pentru câteva ore.

Iaurt

Un mic dejun light poate fi perfect, atunci când nu aveți poftă de mâncare sau sunteți pe fugă, în drum spre serviciu. Iaurtul care conține și cereale vă poate ajuta foarte mult și vă ține și de foame. Bogat în fibre și calciu este ideal pentru un mic dejun hrănitor.

Fructe

Merele au un conţinut ridicat de fibre şi controlează pofta de mâncare, dar şi kilogramele, spun nutriţioniştii. Banana potoleşte rapid foamea. Este consistentă şi bogată în glucide, deci potoleşte şi pofta de dulce şi are şi multe vitamine şi minerale benefice pentru corpul tău.

Avocado, la fel ca și peștele, reușește să creeze o senzație de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Este cunoscut și pentru faptul că încetineşte viteza cu care se goleşte stomacul. Perele sunt dulci şi satisfac nevoia de dulce. În loc de o bucățică de ciocolată, mai bine consumați un fruct și nu veți mai simți nevoia să mâncați.

Legume

Salatele din legume proaspete sunt preferate de multe persoane. Pot reprezenta atât o gustare, cât și o masă principală. Celebrele salate, cum ar fi salată grecească, bulgărească și altele, pot fi completate de pui și peşte. Ciupercile se pot strecura și ele prin salatele voastre, pentru că sunt considerate alimente săţioase şi hipocalorice. Sunt foarte bogate în vitamine şi minerale: vitaminele B, D, E, calciu, fier, potasiu şi fosfor.

Apă, ceaiuri şi supe

Consumul mare de lichide îți menține și organismul într-o formă bună. Lichidele eliminate prin corp conțin toxine, astfel, organismul se curăţă și veți vedea că și voi vă veți simți mai sănătoși. Ceaiul de mentă taie pofta de mâncare, coada calului şi socul elimină toxinele, ceaiul verde şi negru topesc grăsimile. Chiar și o porţie de supă va diminua senzația de foame.