Home » Sănătate » Boala severă de care suferă Monica Pop. „Supraviețuiesc cu patru operații. Și mai urmează”

Boala severă de care suferă Monica Pop. „Supraviețuiesc cu patru operații. Și mai urmează”

Manolică Anca / 09.06.2022, 13:38
Boala severă de care suferă Monica Pop. „Supraviețuiesc cu patru operații. Și mai urmează”

Monica Pop este unul dintre medicii oftalmologi cu cea mai mare vizibilitate în România. Din păcate, aceasta se confruntă de mulți ani cu o boală pe care ea o numește „severă”, din cauza căreia a fost nevoită să treacă prin nu mai puțin de patru operații. Ce diagnostic a primit și cum reușește să depășească aceste momente grele.

De ce boală suferă Monica Pop

Medicul Monica Pop duce o luptă dură cu cancerul. În urmă cu opt ani, aceasta a fost diagnosticată cu boala gravă, așa cum îi spune ea, și a trebuit să urmeze numeroase tratamente cu chimioterapie. Este vorba despre un cancer de colon, pentru care a fost nevoită să treacă prin patru operații.

Deși inițial a reușit să învingă cancerul, boala a recidivat. Însă, ea a continuat să fie o luptătoare și să nu se lase învinsă. Medicul oftalmolog vrea să tragă un semnal de alarmă pentru toți cei care cred ca un cancer este o boală netratabilă și caută să îi încurajeze pe toți cei care trec printr-o situație asemănătoare să nu abandoneze lupta în fața bolii.

„Am vorbit public, adesea, despre boala mea. Am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite („boală letală, boală necruțătoare, boală neiertătoare”). În loc de a fi informați corect că e o boală severă, dar tratabilă. Și nu de puține ori.. vindecabilă!”, a scris Monica Pop pe contul său de socializare.

A trecut prin patru operații, dar continuă să fie optimistă

Medicul Monica Pop nu s-a ferit niciodată din a vorbi despre trăirile sale și despre cum a reușit să facă față acestor momente grele. Ea a povestit că la început boala nu i s-a manifestat cu simptome. Singurele semne care apăreau la o distanță de două luni erau niște crampe destul de puternice, care o țineau aproximativ o zi.

Ca mulți dintre noi, nici ea nu a dat prea multă importanță și lua un simplu tratament pentru colon iritabil. Șocul a fost atunci când a aflat că, de fapt, suferea de cancer de color. A trecut prin momente grele, prim mult stres și a fost încercată de tot felul de sentimente. Însă a luptat și a avut încredere în medicii români.

Monica Pop a trăit un șoc imens atunci când a aflat că are cancer. A trecut prin momente de spaimă, stres și au încercat-o tot felul de sentimente. Dar a continuat să lupte. Astfel, a povestit ea, după ce mergea la ședințele de chimioterapie, se întorcea rapid la pacienții săi de la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice din București. A fost tot timpul o persoană activă.

„Eu supraviețuiesc de ani unui cancer de colon, cu patru operații până acum (și mai urmează), tratamente chimioterapice variate. În afară de perioadele de spitalizare pentru operații, am mers mereu la lucru din ziua următoare a externării. Cum am putut!

Iar la ultima operație, (meta hepatice) la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu! M-am tratat numai în România, exclusiv. Atât operator, cât și ca medicație oncologică. Inclusiv acum!

Foarte important: bolnavii să facă tratament, dar să nu întrerupă activitatea. Să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală.”, a mai spus aceasta.

Medicul Monica Pop este renumită pentru intervențiile dese pe care le are atunci când vine vorba despre sistemul medical deficitar, fiind un susținător al bolnavilor și al cetățenilor neîndreptățiți de autorități.