Home » Sănătate » Ce este chaparral și de ce este un purificator puternic pentru sânge și limfă

Ce este chaparral și de ce este un purificator puternic pentru sânge și limfă

Ileana Mladinoiu / 16.02.2021, 11:52
Ce este chaparral și de ce este un purificator puternic pentru sânge și limfă

Chaparral este un arbust  înalt de 1 până la 2 m, cunoscut și sub numele de tufă de creozot (chaparral). Face parte din familia Zygophyllaceae si are denumirea știintifică de Larrea tridentate, în onoarea unui preot catolic spaniol, J. A. Hernandez de Larrea, foarte pasionat de stiintele naturii.

De unde provine Chaparral

Este originar din America de Nord, unde crește în soluri aride, pe dunele de nisip din regiunile semideșertice sau văile și pantele domoale din zonele de savană și stepă. Creozotul rezistă destul de bine la secetă și la variații mari de temperatură, până la 47 grade C în lunile de vară.

Este un arbust vesnic verde cu tulpinile verticale, ramificate, de culoare gri-roșiatică. Frunzele în formă de pană, de culoare verde măslin, netede, groase, cărnoase, pot înmagazina apa și au un miros puternic caracteristic, mai ales după ploaie. Florile sunt hermafrodite, cu petale galbene, iar fructele în formă de capsule mici (diametrul de 0,4 cm) și coajă lemnoasă adapostesc în interior o singură sămânță.

Conform unei legende indiene, chaparral a fost prima plantă creată de Creator.

Chaparral
Chaparral

Utilizarea Chaparral și beneficiile pentru sănătate

Chaparral conține un ingredient numit acid nordihidroguaiaretic (NDGA) care împreună cu rășinile terpenice fac din el un antibiotic puternic, alături de usturoi, ce poate neutraliza diferite genuri de bacterii, germeni, viruși și microbi.

O contribuție de seamă a plantei despre care facem vorbire a fost remarcată și în ceea ce privește întărirea sistemului imunitar.

Chaparral, cel mai bun purificator pentru sânge și limfă

Se știe că în sânge se pot acumula două tipuri majore de toxine care duc la scăderea imunității, ce atrage reacții alergice la polen, praf, unele alimente de proastă calitate sau la răceli și gripe. Acestea sunt considerate toxine pe termen scurt.

Cele pe termen lung le aflăm în cancer, boli venerice, artrită, tumori, eczeme persistente etc. Sursele de poluare a organismului trebuie identificate cu atenție, astfel încât să fie reduse considerabil.

În momentul în care v-ați propus să faceți o curățare serioasă a sângelui și a sistemului limfatic, gândiți-vă la chaparral, planta pe care o veți folosi într-o cură de 21 de zile, așa cum ne recomandă Lalitha Thomas, semnatara lucrării “10 plante esențiale”, despre care antropologul medical John Heinerman, director al Centrului de Cercetări antropolgice, Salt Lake City, spune: “Thomas a creat un sistem al plantelor medicinale ingenios, simplu și totodată cuprinzător…Este foarte probabil să devină o carte de referință în domeniu.”

În ce constă cura de 21 de zile de curățare cu chaparral

Puneți o linguriță de chaparral (nu pulbere) într-o cană. Turnați peste plantă o cană cu apă pură foarte caldă, dar nu clocotită. Acoperiți cana și lăsați-o să stea peste noapte. În dimineața următoare, filtrați-o și beți lichidul pe stomacul gol. Nu aruncați planta strecurată. Turnați peste ea imediat apă foarte caldă și repetați operația întocmai a doua zi dimineața. Repetați din nou. Abia după a treia folosire aruncați planta.

După a treia doză, reluați procesul cu o nouă linguriță de chaparral. Continuați până la împlinirea ciclului de 21 de zile.

Curățarea poate fi lentă și constantă, dar sângele va fi tonifiat, apoi organele sale de sprijin, ficatul, rinichii, limfa. În timpul curei este posibilă retrăirea unor emoții și amintiri, proces de altfel normal. Dacă vă temeți de el, consultați o persoană specializată pe probleme emoționale.

Toate informațiile menționate aici sunt date doar cu titlu indicativ și nu pot în niciun caz să înlocuiască o opinie medicală precisă pentru fiecare persoană. Vă rugăm să consultați farmacistul sau medicul dumneavoastră înainte de orice utilizare.