Home » Life & Style » Ce înseamnă când visezi apă. Mesajul profund al visului

Ce înseamnă când visezi apă. Mesajul profund al visului

Pană Emanuela / 13.02.2021, 16:50
Ce înseamnă când visezi apă. Mesajul profund al visului

Ai visat apă și te întrebi ce înseamnă? Aceasta este simbolul energiei vitale și poate apărea în vis sub mai multe forme. Psihologii oferă explicații pentru aceste apariții în vis și pentru modul în care noi luăm contact cu ele. Iată ce înseamnă când visezi apă, în mai multe forme.

Ce înseamnă când visezi apă. Mesajul profund al visului

Apa, simbol străvechi ce oglindeşte viaţa sufletească din conştient şi subconştient. Apa limpede din vis reprezintă o stare de armonie şi vestește succese, fericire şi dragoste. În schimb, când visezi apă tulbure şi murdară înseamnă că e anunță evenimente sufleteşti nefericite ce apar pe fondul nesiguranței, principiilor de viaţă materialiste, slabei cunoaştere a propriei personalităţi sau a gândurilor refulate.

Dacă se întâmplă ca în vis să îți apară propriul chip oglindit în apă, atunci ar trebui să fii mai precaut pentru că autoamăgirile, deziluziileși dezamăgirea din partea celorlalți bat la ușă. Când te visezi într-o barcă pe apă, este semn de nehotărâre şi neimplicare emoţională în relaţiile cu cei din jur. Dacă te visezi în timp ce bei apă, asta are o semnfiicație pozitivă, înseamnă că trăiești în armonie cu propriul corp și acorzi o atenție deosebită sănătății tale. Dacă apa este caldă, acesta este semn de boală sau a unui trai dezechilibrat.

Înecul indică faptul că ceva nu este în regulă în viaţa ta
Înecul indică faptul că ceva nu este în regulă în viaţa ta

Ce înseamnă când visezi că te îneci

Înecul indică faptul că ceva nu este în regulă în viaţa ta. Te confrunți cu probleme, ai prea multe griji și ai senzaţia că te îneci în ele. Dacă reușești să te salvezi sau ești salvat de la înec înseamnă că ai suficientă putere să ieşi la liman.

Ce înseamnă dacă visezi marea
Marea aduce energie pozitivă, iar dacă te visezi pe malul mării este semn bun. Treci printr-o perioadă foarte bună și ești capabil să depășești orice eventuală problemă. Dacă te visezi înotând fără griji prin apa cristalină a mării înseamnă că urmează pentru tine o perioadă fericită. Însă, dacă marea este agitată înseamnă că eşti neliniştit şi tulburat de gânduri negre. Valurile arată că, în viaţa de zi cu zi, eşti mai introvertit și îți reprimi emoţiile.

Ce înseamnă dacă visezi valuri
Valul uriaş este un element destul de des întâlnit în vise, chiar şi în cazul celor care nu au văzut vreodată unul sau care nu au văzut vreodată marea. Apa este un simbol al emoţiilor, iar un val uriaș care se înalță deasupra ta în vise îţi arată că nu reușești să faci faţă valului de emoţii care te copleşeşte.

Ce înseamnă dacă visezi un lac
Fiind o apă stătătoare, lacul semnifică linişte. Cine visează un lac trece printr-o perioadă frumoasă şi lipsită de prea multe griji. Dacă visezi că traversezi lacul într-o barcă înseamnă că tocmai ai trecut cu bine peste o situaţie dificilă.

De ce visează oamenii?

Există o serie de teorii emise asupra somnului. În timp ce unii cercetători cred că visarea este o consecință a altor procese biologice care au loc în ce dormim, altii cred că aceasta are un scop primordial. Oamenii petrec aproape o treime din viață dormind, iar în acest timp ei visează tot felul de lucruri.

Se poate spune că visul nu este decât o formă de imaginație involuntară ce conține material inconștient și experiență subconștientă, constând într-o succesiune de sunete, imagini, idei, emoții și alte senzații. O persoană visează în jur de 2 ore pe noapte, adică aproximativ șase ani într-o viață. Conform datelor, există vise lucide și vise premonitorii, care sunt ca un fel de deja vu.