Home » Sănătate » Ce se întâmplă în corpul tău dacă slăbești fără motiv. Care pot fi de fapt cauzele. Avertismentul medicului

Ce se întâmplă în corpul tău dacă slăbești fără motiv. Care pot fi de fapt cauzele. Avertismentul medicului

Alexandru Cazacu / 26.03.2021, 10:06
Ce se întâmplă în corpul tău dacă slăbești fără motiv. Care pot fi de fapt cauzele. Avertismentul medicului

Deși multe persoane și-ar dori să slăbească fără să depună nici un efort, din nefericire, acest lucru poate fi un semn rău. Dacă aveți poftă de mâncare, dar ați slăbit, atunci este recomandat să consultați un medic. Care ar putea fi cauzele pentru care slăbești fără motiv poți afla mai departe.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă slăbești fără motiv

Metabolismul fiecărei persoane este diferit, cu toate acestea, pe parcursul vieții ne obișnuim cu ritmul acesta și ne putem da seama ușor de unele schimbări. Este normal ca greutatea corpului să sufere modificări pe parcursul anului, însă niciodată drastice. Așadar, dacă punem câteva kilograme în plus sau pierdem câteva nu trebuie să ne alarmăm. Dar ce se întâmplă atunci când pierdem din greutate fără să vrem.

Potrivit specialiștilor, scăderea ponderală involuntară este atunci când o persoană slăbește foarte mult într-o perioadă scurtă de timp. Ce înseamnă mult? De exemplu, dacă slăbești 5% din greutatea inițială într-o perioadă de șase luni. Ei bine, ascet lucru ar putea fi un semnal de alarmă. Așadar, dacă observi că pierzi din greutate radical și nu știi de ce, este cazul să te adresezi unui medic. Mai departe poți afla care pot fi unele dintre cele mai frecvente cauze care duc la pierderea în greutate.

Diabetul

Încă de la un stagiu inferior, diabetul provoacă pierderi în greutate. De asemenea, persoanele care suferă de diabet au tendința de a urina foarte des, fiind mereu însetate. Această afecțiune preia nutrienții din mușchi, declanșând astfel pierderea în greutate.

Hipertiroidism

De asemenea, pierderea în greutate este des întâlnită în cazul hipertiroidei. Glanda tiroidă lucrează mult mai repede decât în mod normal la persoanele care prezintă această afecțiune. simptomele hipertiroidei sunt: nevoia de a mânca, palpitații ale inimii, senzație de căldură în permanență sau insomnie.

Boli intestinale

O altă afecțiune care poate duce la scăderea involuntară în greutate este boala celiacă. Aceasta afectează sistemul digestiv și duce adesea la pierderea în greutate. Printre simptomele acestei boli se numără: durerile de stomac, greață, anemie, pierderi de echilibru, oboseală, erupții cutanate și dureri de cap.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă pierzi în greutate fără motiv
Ce se întâmplă în corpul tău dacă pierzi în greutate fără motiv

Depresia

Deși este o boală psihică, depresia are consecințe și asupra organismului. Persoanele care suferă de această boală își pierd treptat pofta de mâncare și nu observă acest lucru. Pierderea în greutate este foarte comună la persoanele cu depresie, la fel ca și insomnia sau alcoolismul.

Boala pulmonară cronică obstructivă

De asemenea și această boală poate duce la scădere involuntară în greutate. Printre simptomele acesteia se numără: respirația dificilă, dureri în piept, tuse cronică, degete și buze albăstrii, lipsă de energie.

Cancerul

Ei bine, simptomele acestor boli foarte grave duc de asemenea la pierderea în greutate. Fie la nivel intestinal sau în alta parte a corpului, tumorile vor afecta, considerabil, sănătatea. Este foarte important ca în cazul unei scăderi în greutate neașteptată, să consultăm un medic, pentru investigații detaliate. De asemenea, tumorile provocate de cancer mai pot apărea și la nivelul esofagului, astfel vor împiedica înghițirea alimentelor.