Home » Sănătate » Oamenii care au această meserie se gândesc cel mai mult la sinucidere. Un studiu scoate la iveală date îngrijorătoare

Oamenii care au această meserie se gândesc cel mai mult la sinucidere. Un studiu scoate la iveală date îngrijorătoare

Manolică Anca / 27.10.2021, 14:50
Oamenii care au această meserie se gândesc cel mai mult la sinucidere. Un studiu scoate la iveală date îngrijorătoare

Un sondaj de bunăstare a angajaților din Statele Unite a scos la iveală date îngrijorătoare. Oamenii care au această meserie se gândesc cel mai mult la sinucidere. Iar aceste date au fost colectate înainte de a izbucni această pandemie care a pus stăpânie pe lumea întreagă.

Angajații care se gândesc cel mai mult la sinucidere

Conform unui studiu publicat în American Journal of Nursing, oamenii care activează în domeniul medical, mai exact al asistenței medicale, experimentează mai multe idei suicidare decât alți lucrători și, de asemenea, nu împărtășesc aceste gânduri sau nu caută ajutor de specialitate.

Aceste date sunt rezultatele unui sondaj național în ceea ce privește bunăstarea. Subiecții au fost peste 7.000 de asistente medicale, care au răspuns la niște întrebări anume, cu scopul de a se detecta factorii de stres la locul de muncă, cum ar fi epuizarea sau depresia. Peste 400 de respondenți au susținut că au experimentat idei suicid în cursul anului anterior chestionarului, o cifră care reprezintă aproximativ 5,5% dintre cei chestionați și cu aproape 1% mai mare decât media pentru toți lucrătorii (4,3%).

Mai mult, oamenii care au recunoscut că au gânduri sinucigașe s-au arătat și mai puțin disponibili decât ceilalați să meargă mai departe și să solicite ajutor specializat la problemele lor emoționale. Peste o treime dintre asistenții medicali au avut cel puțin un simptom de epuizare și 40% au fost testați pozitiv pentru simptome de depresie.

Asistenții medicali din SUA sunt angajații care se gândesc cel mai mult la sinucidere
Asistenții medicali din SUA sunt angajații care se gândesc cel mai mult la sinucidere

Și toate aceste date au fost colectate înainte de pandemie

Important de menționat este faptul că acest sondaj a fost realizat în 2018, înainte ca profesioniștii din domeniul sănătății să se confrunte cu efectele catastrofale pandemiei de Covid-19. Așa că este de așteptat, potrivit autorilor, ca situația să arate mult mai rău în 2021. Cercetătorii sunt de părere că descoperirile lor indică faptul că situația necesită o atenție urgentă, iar sistemele și intervențiile bazate pe practică trebuie dezvoltate și implementate pentru a aborda epuizarea și gândurile de suicid.

„Dacă concluziile studiului nostru sunt suficient de serioase, recunoaștem că impactul pandemiei actuale a agravat drastic situația. Nevoia de intervenții la nivel de sistem pentru a îmbunătăți funcționarea, viața asistentelor medicale și a celorlalți membri ai echipei de asistență medicală este mai lungă ca niciodată.”, spune Liselotte Dyrbye, internist și autor principal la studiului Mayo Clinic.

Numeroase studii au arătat că ratele de sinucidere din SUA au crescut cu 24% în ultimii cincisprezece ani de la 10.5 la 13.0 persoane în 100,000 persoane, iar bărbații de toate vârstele sunt mai predispuși decât femeile să comită sau să încerce acest lucru cu probabilitatea ca numărul bărbaților să fie aproape de patru ori mai mare decât cel al femeilor.

Din păcate, cea mai frecventă cauză de suicid este depresia. Majoritatea celor care au recurs la acest gest care s-au sinucis erau cunoscuți a fi deprimați cronic și simțeau că moartea este singura formă de scăpare și ușurare din situația lor.