Home » Sport » 5 lucruri de știut despre Bianca Andreescu. Ce victorie importantă a obținut la doar 20 de ani

5 lucruri de știut despre Bianca Andreescu. Ce victorie importantă a obținut la doar 20 de ani

Violeta Badea / 02.04.2021, 16:17
5 lucruri de știut despre Bianca Andreescu. Ce victorie importantă a obținut la doar 20 de ani

5 lucruri de știut despre Bianca Andreescu. Ce victorie importantă a obținut la doar 20 de ani. Bianca Andreescu este noua senzație a tenisului mondial! Jucătoarea canadiană de origine română s-a calificat din nou într-o finală WTA, după ce a câștigat semifinala la Miami, împotriva Mariei Sakkari, scor 7-6(7), 3-6, 7-6(4). În acest material veți afla cine este Bianca Andreescu și ce înseamnă această victorie pentru sportivă.

5 lucruri de știut despre Bianca Andreescu

Bianca Andreescu si trofeul US Open
Bianca Andreescu si trofeul US Open

Bianca Andreescu, în vârstă de 20 de ani, locul 6 în clasamentul WTA, se află într-o formă de invidiat și face senzație în turneul WTA 1000 de la Miami. Sportiva a reușit o calificare spectaculoasă împotriva Mariei Sakkari, după un meci nebun de două ore și 46 de minute. În continuare vă vom prezenta câteva lucruri de știut despre Bianca Andreescu.

1. S-a născut în Canada

Bianca Andreescu s-a născut pe data de 16 iunie 2000, în Mississauga, iar acum este rezidentă în Thornhill, tot în Canada. Părinții ei, Maria și Nicu Andreescu, au luat drumul acestei țări imediat după terminarea facultății, scrie prosport.ro. Nicu Andreescu a terminat studiile superioare la Brașov și este de profesie inginer mecanic.

2. Bianca Andreescu a început să joace tenis la Pitești

Deși au ales să se stabilească în Canada, părinții au adus-o pe micuța Bianca în România la doar șase ani pentru a-și cunoaște bunicii. Prima dată a început să joace tenis la Pitești, iar primul antrenor i-a fost Gabriel Hristache. Acesta a încercat să o formeze pe Bianca într-o jucătoare de mâna stânga, dar ea a preferat să lovească cu dreapta.

Simona Halep si Bianca Andreescu
Simona Halep si Bianca Andreescu

3. A câștigat cel mai mare turneu din lume la doar 13 ani

Mama sa povestea că Bianca a avut cel mai mare turneu din lume în Tarbes, Franța, numit „Les Petites as”, apoi a urmat câștigarea„ Orange bowl-ului” pentru a doua oară consecutiv. Acest început fulminant i-a dat mare încredere și și-a dat seama că este făcută pentru tenis.

4. Nu s-a gândit niciodată să reprezinte România

Din păcate, această talentată jucătoare nu reprezintă țara noastră, ci Canada. De ce? Ei bine, din cauza facilităților pe care le oferă acea țară. Canada este o țară care sprijină tinerele talente, iar Federația investește foarte mult în copii.

„La început, investeşti ca părinte 100% bani şi timp. Dacă un copil se remarcă pentru că este talentat, dacă are rezultate importante şi constante, Federaţia începe să investească foarte mult. Acest sport este foarte scump, costurile se ridică la 250.000 de dolari pe an la acest nivel”, spune mama Biancăi.

5. Bianca Andreescu o are ca idol pe Simona Halep

Bianca Andreescu a făcut numeroase precizari în care a spus că o simpatizează foarte mult pe Simona Halep, ba chiar a spus că este un idol de al ei. Declarația a fost făcută în vodcastul Tennis Legends produs de Eurosport și găzduit de foștii mari campioni Mats Wilander și Boris Becker.

Ce victorie importantă a obținut la doar 20 de ani

Bianca Andreescu in turneul de la Miami
Bianca Andreescu in turneul de la Miami

Bianca Andreescu și-a asigurat prezența în ultimul act de la Miami și o va avea ca adversară pe liderul mondial, Ashleigh Barty. Jucătoarea canadiană de origine română a reușit să treacă de Mariei Sakkari, dupăce aceasta reușise o victorie neașteptată împotriva lui Naomi Osaka, scor 6-0, 6-4. Finala turneului WTA de la Miami, Bianca Andreescu – Ashleigh Barty, se va disputa duminică, de la ora 16:00.

Cea mai importantă victorie din cariera Biancăi Andreescu rămâne finala din 2019, de la US Open. Primul Grand Slam al jucătoarei a fost obținut în fața Serena Williams, scor 6-3, 7-5. De asemenea, atunci a obținut cea mai bună poziție atinsă în clasamentul WTA, 5.